Nezamjenjivi Savić

0

Atletiko Madrid može da se pohvali odličnim partijama na početku ovogodišnje Primere nalaze se na drugoj poziciji, sa tri boda i dva meča manje od trenutnog lidera Real Sosijedada.

Jedan od razloga je i naš Stefan Savić, za kojeg je novinar španskog lista As imao samo riječi hvale nakon trijumfa Atletika u derbiju desetog kola protiv Barselone (1:0).

“Savić igra sjajnu sezonu. Sa internacionalne dužnosti vratio sa lakšom povredom ali je činjenica da je nezamjenljiv na poziciji koju pokriva. Siguran u svakom dijelu meča i svakoj situaciji. Brz i snažan, sjajno pokriva rupe u odbrani i odlično se uklapa u novu, ofanzivnu igru Atletika”, napisao je novinar lista As.

Imajući to u vidu, nije ni malo čudno to što su navijači “kolčonerosa” uporedili našeg reprezentavica sa slavnim Berntom Šusterom, legendom njemačkog fudala, koji je dres Atletika nosio od 1990. do 1993. godine.

Pored sjajnog početka sezone, Atletiko je uspio da nakon 10 godina savlada Barsu u ligi, a uz to imaju niz od 24 prvenstvena meča bez poraza.

Rano je još govoriti o tome da su glavni favoriti za titulu, ali sudeći po igri koju pružaju izabranici Dijega Simeonea generalno mišljenje navijača u Španiji je da jesu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here