NIŠTA OD SUAREZA: Juventus locirao tri napadačke želje!

0

Torinski ‘Tuttosport’ otkrio je želju Juventusa da u svoje redove za sljedeću sezonu dovede novog napadača. Postavljen je i uslov – novi špic mora biti mlađi od 30 godina!

Novi napadač bi prvenstveno bio zamjena za Gonzala Iguaina, 32-godišnjaka koji bi na kraju sezone trebalo da napusti ‘Allianz stadion’.

Navodno je ‘Stara dama’ već locirala napadačke želje za ljetnji prelazni rok. Novi centarfor Juventusa bi tako od ljeta trebao biti jedan od trojke – Gabriel Žesus, Timo Verner ili Mauro Ikardi.

‘Bianconeri’ su se povezivali i s Erlingom Halandom, ali je Norvežanin odbio Juventus i izabrao Borusiju Dortmund. Takođe, bilo je govora i o dolasku Luisa Suareza, ali Urugvajac ne odgovara posljednjim kriterijumima torinskog velikana.

Sada se ponovo Juve povezuje s otpisanim „sinom“ Intera, trenutnim članom PSŽ-a, Maurom Ikardijem. Juve je proteklih godina pokušavao da dovede Argentinca, ali se transfer nije realizovao. Sada bi mogli da pokušaju ponovo.

S druge strane tu je i Timo Verner, napadač Lajpciga koji se povezuje s Liverpulom, ali kojeg bi i ‘Stara dama’ rado vidjela u svojim redovima, baš kao i Gabrijela Žesusa koji je sve frustriraniji nedostakom minutaže u Mančester Sitiju.

Postavlja se pitanje, koji je od spomenute trojice napadača najbolje rješenje za Juventus?