Njukasl dobio novog trenera!

0

Njukasl je konačno pronašao novog trenera, ali neće to biti neko zvučno ime, a takva su se često dovodila u vezu sa Svrakama nakon što je klub preuzeo arapski konzorcij na čelu s princom Mohamedom Bin Salmanom.

Naime, vodstvo Njukasla je sinoć postiglo sporazum s Edijem Hovijem, koji je pristao na ugovor do 2024. godine i danas bi trebao i zvanično biti predstavljen kao novi trener kluba sa St. James Parka.

Hovi je mladi stručnjak koji ima tek 43 godine, a Njukasl će mu biti tek treći klub koji će voditi u karijeri.

Hovi je u dva navrata vodio Bournemouth, a i poznat je po tome što je napravio čudo s ekipom Trešnjica, kojeTrešnjicatvrte lige uspio da uvede u Premier ligu i tako ispiše knjige historije kluba s Liberty stadiona.

Vodio je Bournemouth Hovi prvo od 2008. do 2011. na 102 utakmice, potom je preuzeo Barnli , gdje se nije dugo zadržao, da bi se potom vratio u Bournemouth 2012. godine.

Narednih osam godina vodio je Trešnjice i tada je napravio pomenuti historijski podvig. Sada će voditi Njukasl u nastavku sezone, a za početak će imati cilj da s ekipom izbori opstanak pošto Svrakama zasad zaista loše ide u Premiershipu.

U konkurenciji za novog trenera bili su Eric Ten Hag, Antonio Conte, Paulo Fonseca i Unai Emery, ali svi oni su otpali i izbor je pao na Howea.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here