Njukasl postaje velesila: Saudijski princ ulaže veliki novac za juriš na Ligu šampiona

0

Njukasl Junajted sprema juriš na vrh Premier lige jer klub preuzima saudijski princ Muhamed bin Salman (34) čije se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih pet milijardi dolara.

Bin Salman će kupiti Njukasl za 343 miliona eura od dugogodišnjeg vlasnika Majka Ešlija te upravi kluba osigurati oko 250 miliona eura za pojačanje te rekonstrukciji klupskih objekata i akademije, javljaju engleski mediji..

Primarni cilj za ovu sezonu je izboriti ostanak u Premier ligi, a već od naredne, Njukasl se planira baciti u trku za prve četiri pozicije koje vode u Ligu šampiona, a s klupe bi ih trebao voditi trofejni talijanski trener Maks Alegri.

Engleski mediji već su počeli sa slaganje novog Njukasla, a kao glavna meta spominje se Kilijan Mbape! Navodno Bin Salman ne želi čekati, spreman je platiti koliko god treba samo da dovede najbolje mladog igrača svijeta.

Drugo pojačanje trebao bi biti Lionov napadač Musa Dembele. Taj 23-godišnji Francuz vrijedi oko 40 miliona eura. Za razliku od Mbapea, on je puno realnije pojačanje

Također, u Njukaslu planiraju pojačati zadnju liniju s tri kvalitetna igrača. Najzvučnije ime od njih je Žerom Boateng koji već neko vrijeme želi napustiti Bajern Minhen.

Osim njega, planiraju dovesti i bekove Volkera iz Sityja te Denija Rouza koji je trenutno na pozajmici iz Totenhema.

U veznoj liniji žele Lilovog defenzivnog vezistu, 21-godišnjeg Soumarea. Talentovani Francuz vrijedi oko 25 miliona eura i predviđa mu se velika karijera.

Ostatak početne postave, barem prema trenutnim informacijama, činit će fudbaleri koji su već u klubu

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here