Novi incident u srpskom fudbalu: Huligani napali trenera i igrača kluba sa stogodišnjom tradicijom

0

Srpski fudbal je doživio još jednu neprijatnu epizodu.

Klub sa stogodišnjom tradicijom, Budućnost Krušik, izdao je saopštenje u kojem je obavijestio javnost o incidentu koji se dogodio u nedjelju kada su napadnuti trener i igrač ovog kluba.

Saopštenje prenosimo u cjelini:

– Jeres je biti pošten u srpskom fudbalu. A ako to ipak neko pokuša da bude, onda postaje lak plen onih koji su od njega napravili buvljak na kome vašare zalutale. Ako ne igrate po njihovim notama, koje tu jedino i važe, ni sila nije strana. Upravo je FK Budučnost Krušik, koji na istorijskoj mapi opstaje 101 godinu, doživeo da njegovi igrači i struka budu meta huligana kojima je fudbal samo instrument da demonstriraju silu i bahatost.

U nedelju popodne, daleko pre prvog sudijskog zvižduka na stadionu FK Sušica u Kragujevcu, fizički su napadnuti šef stručnog štaba Valjevaca Srđan Jovanović i igrač Ivan Kosić samo zato što su se drznuli da dođu na utakmicu. U prostoru u kome bi trebalo da budu samo službena lica našli su se ljudi obučeni u majice domaćeg kluba i gostima priredili vatreni doček prvo preteći da se kući živi neće vratiti, da bi na kraju nasrnuli na trenera Valjevaca disciplinujući ga zavrtanjem ušiju. Kada je igrač Ivan Kosić pokušao da zaštiti svog učitelja išamaran je. Napadači su posle svega uz dodatne salve uvreda i pretnji napustili stadion.

Na stadionu, u trenutku incidenta, sat i deset minuta pre utakmice nije bilo obezbedjenja i policije. Treneri su odmah uveli ekipu u svlačionicu i tu su sačekali dolazak policije, koja je došla na poziv našeg trenera. Posle duge konsultacije sa rukovodstvom kluba doneta je odluka da se ekipa ne pojavi na terenu. Nije prirodno da žrtva, posle batinjanja, izađe na duel dželatu koji je sve učinio da utera strah u kosti protivniku. Istine radi, napominjemo, da domaći igrači nisu imali bilo kakvog udela u incidentu koji je bio očito unapred organizovana i pripremljena uvertira utakmice.

Posle susreta napadnuti trener i igrač su dali izjave, kao i svedoci, u MUP-u Kragujevac koji je valjevski tim uz pratnju izveo iz grada.

I šta sad očekujemo. Pošteno rećeno ništa. Frka će proći, a u njenoj senci će proleteti kamara utakmica ćiji su rezultati poznati i pre nego što počnu, a da se svi pravimo da to ne vidimo. Laka analiza samo prethodnog kola Zapada sve govori. No, hvala bogu, bar u tome nikada nismo učestvovali, niti ćemo učestvovati i to svi u ligi znaju: i oni koji je vode i oni koji je igraju. Zato smo bili večiti drugi, a sada bi nas zbog tog velikog greha rado videli u Zoni. Nije tragedija pošteno ispasti, tragedija je da mi žmurimo na ono što se pred našim očima odigrava i čekamo da nam softveri FIFA otvore oči. Ako ne pometlamo svoje dvorište teško da će nam iko to besplatno uraditi, ali…ko sme u akciju, navedeno je u saopštenju Budućnosti.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here