NOVI RAT: Partizan podnio prijavu protiv Crvene zvezde

0

Potpredsjednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić podnio je danas prijavu protiv Fudbalskog kluba Crvena zvezda i njegovog generalnog direktora Zvezdana Terzića.

Partizan će, kako se navodi u prijavi dostavljenoj Disciplinskoj komsiji Fudbalskog saveza Srbije, zbog klevetanja protiv crveno-bijelih zatražiti suspenziju lica u trajajnju od minimum šest meseci, uz novčanu kaznu.

– Uvažena gospodo,

Slobodan sam da, na osnovu čl. 127. Disciplinskog pravilnika, podnesem disciplinsku prijavu protiv FK Crvena zvezda.

Disciplinski pravilnik FSS u svom članu 85. predviđa odgovornost člana FSS, izgača, fudbalskog radnika, kluba, sudije, stručnog posmatrača – kontrolora suđenja i delegata, koji vređa, kleveta i širi neistine o svom ili bilo kom drugom klubu.

Dana 1. avgusta 2020. godine FK Crvena zvezda je izdao saopštenje za javnost (u prilogu) u kojem širi neistine, vređa i kleveta FK Partizan.

Disciplinski pravilnik FSS u svom članu 87. predviđa da će se igrač, trener, odgovorni funkcioner kluba i član rukovodstva kluba i saveza, koji daje izjave u sredstvima javnog informisanja i suženju, kazniti novčanom kaznom, zabranom igranja, odnosno vršenja funkcije u trajanju do šest meseci, a u težim slučajevima do godinu dana.

Kako deluje da je ovaj član Disciplinskog pravilnika neprezican, budući da ne predviđa klub kao mogućeg izvršioca radnje dela koje podleže disciplinskoj odgovornosti, to sam slobodan da, prema članu 87. Disciplinskog pravilnika podnesem disciplinsku prijavu protiv odgovornog funkcionera kluba i njegovog zakonskog zastupnnika, generalnog direktora FK Crvena zvezda, doktora Alfa univerziteta u Beogradu, Zvezdana Terzića.

Dr Terzić je, prema mom mišljenju, kao odgovorno lice, FK Crvena zvezda saopštenjem od 1. avgusta 2020. godine eklatantno i belodano prekršio ovaj član Disciplinskog pravilnika budući da je klub, čiji je zakonski zastupnik, izdao saopštenje u sredstvima javnog informisanja (u prilogu) u vezi sa suđenjem na utakmici prvog kola Linglong Super lige Srbije, FK Napredak – FK Partizan.

Molim Vas da ovu disciplinsku prijavu uzmete u razmatranje, sprovedete disciplinski postupak i donesete odgovarajuću odluku.

U slučaju da disciplinska komisija bude cenila da je neophodno dokazivati navode iz ove prijave, a po oštem načelu actori incubit probatio, izjavljujem da sam rad da ove navode i dokazujem u toku sprovedenog postupka.

Molim Vas da i ovom prilikom primite izraze mog visokog poštovanja – stoji u prijavi koju je potpisao potpredsednik Partizana prof. dr Vladimir Vuletić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here