NOVI SKANDAL U ITALIJI: Juve i Napoli pod istragom zbog finansijskih malverzacija

0

Fudbalski klub Juventus opet je pod lupom zakonodavnih vlasti.

Naime, sad su u pitanju finansijske malverzacije u transferima igrača. Po lupom su većinom transferi fudbalera koji su bili milionski, a ti igrači nikada nisu bili ni blizu da zaigraju za crno-bijele, kao i neki transferi poznatih igrača.

Sporna su čak 42 transfera vredna 90 miliona evra, a problem je taj što je u svim tim poslovima cirkulisalo svega tri miliona evra, a Juventus je prijavio plus od 40 miliona evra. Rimska “Republika” objavila je tekst po kom su na udaru “Covisoc” (nadležno telo za superviziju fudbalskih klubova) našla dva kluba Serije A, Juventus i Napoli.

U svim slučajevima su u pitanju bile trampe igrača – Pjanića i Artura sa Barselonom kao i Kansela i Danila sa Mančester sitijem.

Napoli je po istragom zbog transfera Viktora Osimena sa Lilom. Nigerijac je zvanično plaćen 70 miliona evra plus deset miliona kroz bonuse. Francuzima su poslati Tomas Manco, Ćiro Palmijeri, Luiđi Liguri i Orestis Karnezis, a njihova vrednost je procenjena na 20 miliona evra. Trojica su se već vratila u Italiju i igraju u Seriji C i Seriji D.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here