Novi šok iz Turske: Poznati fudbaler ipak nije među pronađenima

0

Kristijan Atsu za kojim se tragalo od poneđeljka ujutru poslije zemljotresa u Turskoj, ipak nije pronađen. Ranije u toku večeri strani mediji prenijeli su da je fudbaler iz Gane pronađen i da je u bolnici, ali izgleda da nije tako.

Kristijan Atsu, reprezentativac Gane i bivši igrač Porta i Njukasla, bio je jedan od brojnih sportista za kojim se tragalo nakon dva razorna zemljotresa koja su pogodila južnu Tursku i Siriju u poneđeljak ujutru.

Atsu je danas igrač Hatajspora, kluba sa juga Turske. Noć prije zemljotresa, Atsu je postigao pobjedonosni gol za svoj tim i to u 97. minutu meča protiv Kasimpaše.

Do nedavno se nije znalo mnogo o njegovom stanju, ali je nagrađivani ganski novinar Sadick Adams iznio neke detalje. Nekoliko puta se oglasio porukama na Tviteru, pa je napisao da je pred nama „duga tortura” za koju vjeruje da će se „završiti dobrim vijestima”, a zatim dodao da je ganski fudbaler prebačen u bolnicu, a o svemu tome pisali su i engleski mediji „Mirror“, „Gardian“ i „Sun“.

Ipak, izgleda da to nije istina, te da je fudbaler porijeklom iz Gane i dalje zarobljne negde među ruševinama.

Turski DHA je prenio izjavu menadžera Hatajspora Mustafe Ozata, kojije istako da je informacija o pronalasku Atsua lažna.

– Kristijan Atsu i naš sportski direktor Taner Savut su, nažalost, i dalje pod ruševinama. Portugalski mediji su prenijeli vijesti o Kristijanu Atsuu, ali ne možemo da dopremo do njega. Ne možemo da dođemo ni do koga. Ne možemo da dođemo do te oblasti. To je najteže mjesto do kog treba doći. Ako se probijemo, svijet će biti naš svakako. Čekamo pomoć. Svima je potrebna pomoć u zoni zemljotresa, ali velika je potreba da se pomogne Hataju. Nema mjesta gdje je ćebad dopremljena, nema mjesta gdje je supa dopremljena, ništa. Koliko je vremena prošlo od kako se dogodio zemljotres? – rekao je on.

Ovaj reprezentativac Gane sa 65 nastupa za tu reprezentaciju samo je jedan u nizu nestalih sportista koji su kasnije pronađeni i spaseni u ovom zemljotresu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here