Novi udarac za renome Milana: Donedavni drugoligaš Rosonerima „krade“ Zlatana?!

0

Zlatan Ibrahimović (38) postaće slobodan igrač nakon što mu 31. decembra istekne ugovor s Los Anđeles Galaksijem

Bilo je informacija da se Milan približio potpisivanju bivšeg reprezentativca Švedske u januaru. Jedan dio medija otišao je korak dalje pa je prenio da je Ibrahimović već dogovorio osamnaestomjesečni ugovor sa ,,Rosonerima“.

Međutim, prema posljednjim informacija, Bolonja se uključila u u trku sa Milanom za potpis legendarnog Šveđanina. Klub koji je prije četiri godine igrao drugoligaški fudbal odlučan je u namjeri da se nadmeće sa Milanom u zimskom prelaznom roku.

Donedavno nezamisliva situacija za sedmerostrukog prvaka Evrope, ali s obzirom na to kakva je današnja situacija u Milanu, ništa više nije nemoguće.

Trener Bolonje Siniša Mihajlović pokušaće da odigra ključnu ulogu u ovom transferu i nagovoriti Ibrahimovića da izabere crveno-plavi dres ispred crveno-crnog.

Ibrahimović ima veliko iskustvo igranja u Seriji A, promijenio je već tri italijanska kluba – Milan, InterJuventus.

Njegov potencijalni transfer u Bolonju mnoge će podsjetiti na dolazak Roberta Bađa 1997. u taj simpatični italijanski klub. ‘Mali Buda’ je tada spasio Bolonju od ispadanja i senzacionalno izborio mjesto u reprezentaciji Italije na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Ko zna, možda i Zlatan na sličan način dođe do nove reprezentativne avanture. Jedan uslov je ispunjen – Švedska je u petak uveče izborila plasman na EURO 2020.