NVO „Crnogorski fudbal“: Krenimo zajedno ka oporavku našeg fudbala

1

NVO „Crnogorski fudbal“ oštro osuđuje skandiranje navijača Sutjeske, popularnih „vojvoda“ uoči sinoćnjeg finalnog meča Kupa Crne Gore između Sutjeske i Arsenala.

“Umjesto da danas pričamo o sjajnim golovima koji su sinoć viđeni „pod Goricom“, trofeju koji je osvojila Sutjeska, prvom istorijskom finalu Arsenala, mi nažalost imamo potpuno drugačiju temu koja bi trebala da bude potpuno izbačena ne samo iz fudbala, nego iz sporta u Crnoj Gori!

Svjedoci smo da je naš fudbal u posljednjih nekoliko godina dotakao dno i umjesto da svi zajedno, od igrača, navijača, novinara krenemo da ga „oporavljamo“ nama se dešavaju potpuno nefudbalske stvari i teme.

Ovim putem apelujemo na sve navijačke grupe u Crnoj Gori da im fokus bude samo njihov tim, fer i korektno navijanje, a nikako neke druge stvari koje nemaju dodirnih tačaka sa fudbalom.

Krenimo u oporavak našeg fudbala, krenimo SVI zajedno od navijača, fudbalera, čelnika klubova, udružimo se napokon i pokrenimo se sa mrtve tačke!”, saopšteno je iz NVO Crnogorski fudbal.

1 Komentar

  1. Prvi uslov za oporavak fudbala jeste stabilna ekonomija i otvoreno tržište. Uskladjenost Zakona o sportu sa tržišnim principima. Ako stranci mogu da grade hotele i budu vlasnici istih, zašto to ne može sa fudbalskim klubovima. Svi klubovi u CG počivaju na budžetskim sredstvima, da li je to održivo. Pa samo stanje u CG Fudbalu je odgovor na to pitanje. Fudbal je globalni fenomen i ozbiljan biznis. A za to neophodan u stručan i profesionalan kadar.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here