Obraćanje Koromana podići će prašinu: Osjećam se poraženo, “vječiti“ povlašćeni, svi žmure na namještanja

0

Bivši reprezentativac Srbije i sadašnji trener Smedereva, Ognjen Koroman, žestoko je na društvenoj mreži Fejsbuk prozvao FSS, ali i Crvenu zvezdu, u kojoj je igrao i Partizan.

Koroman je, nakon igračke karijere, bio i trener mlađih selekcija crveno-bijelih, a poručio je da se svi dodvoravaju Zvezdi i Partizanu, te da ima mnogo namještaljki u srpskom fudbalu i da se osjeća poraženo.

– Krivo što je naš fudbal spao na ove grane. Ne kritikujem ja Kokezu, ni Fudbalski savez Srbije. Oni su najmanje krivi. Krivi smo svi mi koji smo dozvolili da takvi dođu, što se fudbal igra zbog kladionice i što se svi dodvoravaju Zvezdi i Partizanu. Što je sve namješteno i izbacuju jedan klub i kažnjavaju jedan klub koji je kao namjestio utakmicu, a svi drugi su igrali “pošteno“. Sramno je sve ovo, započeo je “ispovest“ Ognjen Koroman.

Jedan od razloga nezadovoljstva je i utakmica njegovog Smedereva i Kabela, koja je označena kao nameštena, pa su klubovi snosili posledice.

– Osjećam se poraženo, ne kao trener Smedereva, jer ja još nisam ni jednu utakmicu izgubio u ovom klubu od kad sam trener. Moj poraz je u tome ko nas vodi. Ne moj bivši klub, već cio fudbalski sistem, to me boli. Osjećam se poraženo kao bivši sportista, koji je odigrao preko 40 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje, osjećam se poraženo kao bivši igrač Zvezde sa preko 150 nastupa, osjećam se poraženo jer moj OFK Beograd u kome sam stekao reputaciju zbog lopovluka igra u 3. ligi, a treći je klub o tradiciji u državi i po stvaranju mladih igrača možda i prvi. Osjećam se poraženo što neću da imenujem neke ljude sa tako odvratnim nadimcima koji kroje naš fudbal. Pitamo se posle zašto se nigdje ne kvalifikujemo, pa teško da i hoćemo više, rekao je bivši reprezentativac.

Koroman je govorio i o svom bivšem klubu Crvenoj zvezdi.

– Poraženo se osjećam i što lične interese pojedini predsjednici lome preko klubova, njih nije briga za porodice fudbalera i da li su plate legle i od čega će da žive ta naša djeca. Zvezda plati 8 fudbalera iz inostranstva i svakom od njih da godišnju platu od 500.000 eura u prosjeku! Posle dovede dva svoja igrača iz drugoligaša Grafičara i oni im budu najbolji igrači. Pa, čekaj, ko je lud? Da ćutim? Zašto? Pa, ja sam odrastao na Marakani i tu sam ostavio svoje djetinjstvo. Kome da ćutim i još manje da se plašim nekoga? Sramota je ko se dovodi, a naša djeca i talenti nestaju. Meni ne može da se naredi, na mene “navijači“ ne mogu da izvrše pritisak, jer imam i ja svoje “navijače“, znaju to i oni. Boli me što smo dotakli dno. Ali, boriću se časno i pošteno gdje god budem radio, nisam poltron i neću da prećutim nikome, zaključio je Koroman ovo obraćanje koje će podići prašinu u srpskom fudbalu.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here