ODRŽANA komemoracija Momčilu Vukotiću

0

Komemoracija legendarnom fudbaleru Partizana Momčilu Vukotiću održana je u Skupštini grada Beograda. Momčilo Moca Vukotić preminuo je u 72. godini života, a u njegovu čast održana je komemoracija gde su prisustvovali članovi prorodice i prijatelji.

Reči su nemoćne da izuraze tugu i prazninu. U porodici, a onda i u našem Partizanu. Kada bi se u fudbalu, ako i u šahu dodeljive titule velemajstora, onda bi ona pripala Moci. Ponosan sam što sam nosio dres u kojem se on proslavio i laskalo mi je što me novinari porede sa njim. Uvek je bio naklonjen mladim igračima, borac i optimista, čak i kada ga je bolest načela… Uvek će uvažavati poštovanje svih koji crno-bele boje vole… Nikada ga neću zaboraviti. Neka mu je večna slava i hvala na svemu što je učinio za Partizan i fudbal u Srbiji. rekao je legenda Partizana Saša Ilić

Porodico Vukotić, želim da vam u ime SD Partizan izrazim duboko saučešće. Na blistavom nebu velikih zvezda Partizana, zvezda Moce Vukotića sija snažnim sjajem. Sijaće dok je Partizana, njegovih navijača… Moca je po svim vladajućim pravilima bio pravi tihi velikan. Tiha, a prava fudbalska zvezda. ništa ga van fudbalski nije zanimalo. Samo bojno polje – fudbalsko igralište. Nema u njegovoj karijeri skandala, afere, ispada… Ni nalik onima danas koji se gladijatorski bore za pažnju. Bio je fudbalski velemajstor, potpuno posvećen, takmičenju, sportu, golovima… Sve ja zadoio znanjem, igrom u svom Partizanu. Bogom danim talenat pokazivao je na terenu, kao i ljubav prema Partizanu, i kada nije bilo lako. Imao sam sreću da g gledam i da mu se divi, na čemu sam mu posebno zahvalan. U njegovo ime ću zapaliti i jednu cigaru, rekao je predsednik FK Partizan Milorad Vučelić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here