ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI VLADANA VUČELIĆA

0

Komemoracija povodom smrti potpredsjednika FSCG Vladana Vučelića održana je danas u Kući fudbala.

Komemoraciji je prisustvovala rodbina, kao i čelnici i zaposleni u Fudbalskom savezu Crne Gore, ali i mnogobrojni Vladanovi prijatelji i fudbalski radnici.

Od dugogodišnjeg fudbalskog entuzijaste biranim riječima oprostio se predsjednik FSCG Dejan Savićević.

– O Vladanovoj profesionalnoj karijeri i dostignućima tokom iste moglo bi da se priča dugo i naširoko.  Vjerujem da ste svi dobro upoznati sa svim detaljima iz njegovog profesionalnog života, pa ću ovu priliku iskoristiti da govorim o Vladanu kao čovjeku fudbala, saradniku i prijatelju. Vladan Vučelić bio je oslonac i podrška ne samo svojoj porodici već i svim svojim prijateljima, saradnicima ali i ljudima koje je poznavao. Trudeći se da bude na raspolaganju svima iz svog okruženja, znao je da pravim riječima učini da sve nedaće ostanu po strani, da svi problemi nestanu a život nastavi normalnim tokom. Nesebičan u pružanju podrške, u želji da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, često je znao da zanemari svoje potrebe i zaboravi svoje probleme… Vladanu je kolektivno dobro uvijek bilo ispred ličnog, a takvi ljudi se rijetko srijeću u današnje vrijeme. Kao takav ostaće upamćen kod svih onih koji su imali privilegiju da budu dio njegovog okruženja, njegovi saradnici, drugovi i prijatelji. Od prvog dana volonterskog angažmana u Savezu, sada već daleke 2001. godine, uložio je cijelog sebe i maksimalno se posvetio ostvarenju svih ciljeva fudbalske organizacije. Uključen u sve procese, pratio je sva dešavanja, imao je stav i odigrao ključnu ulogu u mnogim procesima koji su se odvijali u našem Savezu od početka njegovog samostalnog funkcionisanja. Njegovo iskustvo, uz nevjerovatnu oštroumnost, bili su nam od izuzetne pomoći na početku rada Saveza, ali i kasnije, pogotovo tokom vremena u kojem smo se suočavali sa različitim kriznim siutacijama. Kao predsjednik moram da naglasim da Fudbalski savez ne bi bio to što je danas da Vladan Vučelić nije bio sa nama od prvog dana, ne štedeći ni sebe ni svoje vrijeme da pomogne razvoj fudbala u Crnoj Gori. Dao je nemjerljiv dopirnos razvoju Saveza tokom prethodnih dvadeset godina, svim našim aktivnostima i stremljenjima da ostvarimo zacrtane ciljeve. Fudbalska porodica će mu na tome biti uvijek neizmjerno zahvalna. Vladane, hvala ti na beskrajnoj iskrenosti i direktnosti u našem drugogodišnjem odnosu. Hvala ti za svaki razgovor koji smo imali, za svaku kritiku i sugestiju, za svaki mudri savjet kojim si mi i pomogao da donesem ispravne i najbolje, u velikom broju slučajeva izuzetno teške odluke. Posebno ti hvala na ogromnom trudu i naporu koji si tokom svih ovih godina, pored ogromnog broja obaveza koje si imao obavljajući važne poslove, uložio da zajedničkim snagama učinimo dobre stvari za igru koju obojica volimo svim srcem. Neizmjerno hvala, dragi Vladane, za više od 20 godina prijateljstva – za mene ćeš uvijek biti sinonim za pravog i iskrenog prijatelja koji će mi mnogo nedostajati u vremenu koje dolazi, kazao je između ostalog Savićević.

Vladan Vučelić bio je i dugogodišnji predsjednik i član uprave FK Budućnost, ispred kojeg se prisutnima obratio Novak Novaković, sadašnji direktor tog kluba.

– Svi znamo da je Vladan cijeli svoj život nesebično posvetio i fudbalu, a posebno FK Budućnost, za koji se borio kada mnogi nisu mogli, nisu željeli ili jednostavno nisu znali kako izaći na kraj sa gomilom problemima. Međutim, Vladan Vučelić je znao. I dao je cijelog sebe da Budućnost oživi. Na svim mogućim poljima. Kao funkcioner je ušetao u Budućnost još 2001. godine, svojim sjajnim menadžerskim sposobnostima – koje su ga pratile kroz cijeli životni vijek i na svim pozicijama na kojima je radio – postavio stvari na svoje mjesto, vratio vjeru u Budućnost, restartovao klub i došlo je vrijeme za novu ulogu – odgovorniju i težu, ali ni to ga nije pokolebalo. Njegova i naša Budućnost je početkom novog milenijuma imala teške godine kako rezultatske, tako i finansijske, ali su Vladova ideja, vizija i energija bile od presudnog značaja da se podgoričkom fudbalskom ponosu vrati nekadašnji sjaj koji zaslužuje. Budućnost mu je neizmjerno zahvalna na svemu što je uradio za klub i uvijek će ga se sjećati po posvećenosti i ljubavlju prema klubu. Vladanov odlazak ostavlja veliku prazninu, koju nikako ne možemo da nadoknadimo. Tu prazninu ćemo pokušati da ispunimo uspomenama i sjećanjima na njega, rekao je Novaković.

Na komemorativnoj sjednici govorio iBlažo Šaranović, potpredsjednik Udruženja klubova FSCG – Centar.

Vladan Vučelić sahranjen je danas na Gradskom groblju Čepurci.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here