Oglasila se Mladost: Čestitke Otrantu, Savović se pobrinuo da sinoć ne pobijedi fudbal

0

Saopštenje za javnost OFK Mladost Lobbet prenosimo u cjelini:

OFK “MLADOST Lobbet” čestita igračima, stručnom štabu, navijačima i rukovodstvu FK “Otrant Olympic” ulazak u Prvu ligu, što smo uradili i odmah nakon završetka utakmice. Grad Ulcinj u kojem je svako dobrodošao, koji na impresivan način voli fudbal i okuplja fudbalske legende sa prostora bivše Jugoslavije i u kome imamo puno prijatelja je zaslužio istorijski ulazak u najveći rang našeg fudbala. Želimo da se zahvalimo našim navijačima i navijačima FK “Otrant Olympic” na spektakularnom ambijentu i atmosferi koja je do sada, nažalost, rijetko vidjena na našim fudbalskim terenima. Sa puno emocija, dostojanstveno, uz medjusobno poštovanje ,bez ijedne ružne riječi sinoć se  u Donjoj Gorici, na DG Areni navijalo za svoje timove. Činjenica je da je sinoć na prepunoj DG areni 100 naših navijača stajalo zbog nedostatka mjesta, a da smo navijačima Otranta ustupili 200 besplatnih karata više nego sto smo bili duzni po propisima FSCG (150), najbolji je dokaz našeg gostoprimstva.

Želimo da se zahvalimo pripadnicima Uprave policije i službe obezbedjenja koji su besprekornim profisionalizmom i postupanjem doprinijeli da sinoćna utakmica bude pravi praznik fudbala. Sve pretpostavke da ovo saopštenje završimo konstatatacijom da je sinoć na DG Areni pobijedio fudbal i jos jednom pokazao da je fudbal strast i više od igre su bile spremne, a da nažalost ne bude tako potrudio se glavni sudija meča Miloš Savović i njegov pomoćnik. U dvije utakmice baraža koje su trajale 190 minuta sa sudijskom nadoknadom, naš klub je 105 minuta imao igrača manje. Ono što je zajedničko za oba isključenja naših igrača jeste da su predhodno namjerno udareni od protivničkih igrača koji su za takvo postupanje dobili žute kartone dok su naši igrači Jovanović i Došljak dobili direktno crvene kartone, nakon čega je i naš šef stručnog štaba Slavoljub Bubanja takodje iskljucen.

I kako konstatovaše mediji sa navedenih utakmica Otrant se i u Ucinju i u Donjoj Gorici odbranio sa igračem više. A upravo su svi prisutni na sinoćnoj utakmici mogli svjedočiti kako jedan sudija svojim procjenama  može pokvariti fudbasko veče za pamćenje. Arogantno,neprincipijalno, podcjenjivački, izazivajući revolt kod gledalaca od najmladjih do najstarijih. Upravo je svojim sudjenjem sudija Savović zavrijedio da mu grupa navijača-djece uzrasta 10-12 godina skandiraju sudija lopove.

 Zbog svega gore navedenog zahtjevaćemo od FSCG  izuzeće navedenog sudije sa svih budućih utakmica našeg kluba.
Na kraju posebno želimo da se zahvalimo našim igračima i stručnom štabu na uloženom trudu i želji da u neravnopravnim okolnostima sa igračem manje do posljednjeg trenutka teže pobjedi.

Obaziruci se na saopstenje Otranta obavještavamo njih, a i kompletnu sportsku javnost da pomenuta tribina iza klupe za rezervne igrače još uvijek nema upotrebnu dozvolu, pa samim tim Savez ne dozvoljava njeno korišćenje.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here