Oglasila se ULTRA CG: Ponosni smo na naš stav i reakciju

1

Navijačka grupa ULTRA CG se oglasila nakon spektakularnog gostovanja na stadionu Rajko Mitić.

Oni su u svom saopštenju istakli da su ponosni na svoj stav i reakciju.

Saopštenje prenosimo u cjelini:

Iza nas je još jedno gostovanje, još jedna utakmica i izdanje kojim se ponosimo.

Nijesmo planirali nikakvo oglašavanje ali zbog raznih pisanja, mnogo lažnih i polu lažnih tekstova prenijetih iz srpskih medija osjećamo dužnost prema našim članovima i simpatizerima da ukratko prenesemo kako je ovo gostovanje proslo što se navijačke strane tiče i sa tim stavimo tačku na razne priče.

Ukupna brojka u kopu je bila odlična iako je FSS gledao da što više iskomplikuje samo trebovanje karata sa raznim zahtjevima (trebovanje karata sa ličnim podacima 10 dana pred utakmicu, lično podizanje karata uz ostavljanje kopije dokumenta, ne slanjem karata FSCG u Podgoricu već izdavanje na dan utakmice itd).

Na kraju u samom kavezu 950 Crnogoraca i Crnogorki!

E sad dio koji se odnosi oko samih nereda na stadionu.

U toku drugog poluvremena iz prostora koji je bio rezervisan za redarsku službu, “srpski obilić sa žutim pancirom” je prišao ogradi i ukrao okačenu zastavu Udruženja Crnogoraca Kula, znači zastavu koja nije navijačka zastava i koja se prvi put i “kačila” na našoj ogradi. Nakon toga dolazi do naše reakcije i sukoba sa redarskom službom i manjeg kontakta sa navijačima Srbije.

“hrabri Obilić i nekoliko Jugovića sa zapada” trče sa velikim plijenom preko tribine ali na njihovu žalost naleću na par momaka iz CG koji im lagano oduzimaju zastavu i pokušavaju da je vrate do naše tribine. U nemogućnosti da pridju kavezu zastavu pokušavaju da daju komesaru za bezbjednost FSCG koji se nalazio na terenu. Zastavu im oduzima Žandarmerija zbog provjere i poslije 5/6 minuta ipak dozvoljava da bude vraćena i uručena osobi iz FSCG koji nam je i vraće.

Čitava priča oko same zastave staje u ovih par rečenica. E sad da se ne nastavljaju dalja prepucavanja, mi smo na našu reakciju i stav ponosni, imate li se vi čime ponosit u vašoj akciji to vidite sami, pa kako vam obraz dozvoli.

Iskoristićemo ovo saopštenje da se zahvalimo službi Hitne pomoći Srbije koja se nalazila u blizini našeg kaveza i koja je nakon utakmice reagovala i pružila pomoć momcima koji su imali povrede.

Takođe veliko hvala Crnogorcima sa zapadne tribine koji vratise zastavu!

Crna Gora iznad svega! Ubaci slova sa kvačicama đe nedostaju.

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here