Oglasili se fudbaleri koji su štrajkovali glađu: Odluka FSS je dodatno poniženje za nas

0

Bivši fudbaleri čačanskog Borca i Jagodine, koji su nedavno štrajkovali glađu, oglasili su se nakon odluke FS Srbije da i uplati jednokratnu pomoć u iznosu od po 500 eura.

Fudbaleri su obavijestili javnost da su nakon ove odluke osjetili dodatno poniženje i savjetovali Savez da postoji mnogo bolji način da ovaj novac bude iskorišćen.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

– Odlukom rukovodstva FSS da nam dodeli po 500 evra pomoći osetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo. Podsetićemo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zarađene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa.

Poreg gore navedenog, svi igrači su na račun FSS morali da upate u proseku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike i sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno.

Takođe, FSS je sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima, da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera. Za vreme našeg štrajka dok smo sedeli na betonu FSS je delio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju.

Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše dece je gladna ali na sreću, naša deca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne dece pa vas pozivamo da novac koji ste namenili za naše ponižavanje usmerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za lečenje naše malene sugrađanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grehove, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here