Oglasili se iz Arsenala: Nema smisla da mi plaćamo obezbjeđenje navijačke grupe, koja pritom izazove incidente među mirnim građanima

0

Fudbalski klub Arsenal želi da obavijesti javnost da je klub uradio sve što je bilo u njegovoj moći da utakmica sa Sutjeskom prođe u najboljem redu.

Saopštenje prenosimo u cjelini:

Klub je potpisao ugovor sa Upravom Policije za angažovanje službenika za bezbjedan dolazak, boravak i odlazak navijačke grupe „Vojvode“. To je uključivalo angažovanje 12 službenika OB Nikšić, dva vozila iz Nikšića, gorivo i kilometraža Nikšić-Tivat-Nikšić.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici od strane „Vojvoda“, nas očekuje finansijska kazna, što smo donekle i očekivali.

Sa OB Tivat obavljeno je više razgovora i sastanaka, cijelom organizacijom meča koordinirao je komesar za bezbjednost, Krsto Pejović i komandir tivatske Policije, Milovan Petrović, pod nadzorom načelnika Kneževića.

Što se tiče incidenata na Pinama, izražavamo žaljenje i nezadovoljstvo zbog necivilizovanog ponašanja navijača iz Nikšića u jednoj emancipovanoj i kulturnoj sredini kakva je Tivat. FK Arsenal će se obratiti Upravi Policije gdje odbijamo da platimo dio fakture koja se odnosi na usluge Policije iz Nikšića. Nikakvog smisla nema da mi kao uzorni domaćini, plaćamo fizičko obezbjeđenje navijačke grupe, koja pritom izazove incidente među mirnim građanima. Razočarani smo odnosom pripadnika Policije Nikšić, koji su omogućili da se navijači iskrcaju u centru grada, a ne direktno na stadion i tribinu predviđenu za gostujuće navijače.

Takođe smo dužni da pohvalimo i izrazimo ogromnu zahvalnost načelniku Kneževiću i komandiru Petroviću, koji su na krajnje profesionalan način, u domenu njihovog djelovanja, sproveli aktivnosti obezbjeđenja utakmice.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here