Oglasili se iz Jagodine: Sudije namještaju utakmice, Borac tražio poligraf

0

UEFA je javila Fudbaslkom savezu Srbije da ima osnovanu sumnju da su utakmice Prve lige Srbije Železničar Pančevo – Borac Čačak (1:0) i Trajal – Jagodina (3:0) namještene. Glavni razlog jesu novčane uplate u kladionicama širom Srbije, Evrope i Azije.

Predsjednik FK Jagodina Valdica Milanović stao je u odbranu svog kluba i okrivio sudije.

– Fudbalski klub Jagodina ne učestvuje u nameštanju utakmica i nemamo ništa sa tim. To što je baš naša utakmica pod sumnjom možete da zahvalite sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Milanom Karadžićem. Sudijska organizacija direktno utiče na rezultate dobrog dela mečeva u Srbiji, pa kad imaju toliku moć, a pošto imaju toliku moć, mogu i da zarađuju na klađenju. Jagodina ne želi da namešta i samim tim im smeta, rekao je Milanović za ,,Informer“.

Protiv pomenutih, kako kaže, teško da mogu da se bore.

– Nama crtaju metu i žele da ispadnemo iz lige. Nemamo šanse da se spasemo, jer protiv sudija ne možemo da igramo. Sa protivničkim timovima bismo se borili, ali sa sudijama ne možemo. Ne sviraju nam čiste penale, rade sve na našu štetu i nadamo se da će neko tome stati na kraj, objasnio je Milanović.

Prvi čovjek kruševačkog kluba Vladan Gašić pozvao je čelne ljude da ispitaju o čemu je zapravo riječ i ko je kriv.

– Ograđujem se od svake priče u kojoj se Trajal pominje kao klub koji je učestvovao u nameštanju utakmica. Kad smo već pomenuti u tom kontekstu, apelujem da se do kraja ispita šta se dešavalo na utakmici. Ukoliko je Jagodina nešto radila nepošteno, nas se to ne tiče. Mi nećemo dozvoliti da nas uvuku u svoje blato. Ko god je nameštao, sad i bilo kad, trebalo bi da bude izbačen iz lige, poručio je Gašić za ,,Informer“.

Sportski direktor Borca Vladimir Stanisavljević tražio je poligraf.

– Spremni smo na poligrafsko ispitivanje, s tim da bi trebalo da budu ispitani svi akteri meča, uključujući i sudije. Mi nemamo veze sa nameštanjem, neko nam je narušio ugled kluba, kazao je Stanisavljević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here