OGLASILO SE UDRUŽENJE KLUBOVA CENTAR: Ligu su napustile tri ekipe

0

Udruženje klubova Centar FSCG donijelo je odluku o pomoći klubovima, stoji u saopštenju.

Naime, timovima koji učesvtuju u Đetić ligi biće obezbijeđeno medicinsko osoblje.

„Ligu pjetlića UK FSCG Centar je napustilo tri ekipe. Razlog odustajanja je neslaganje sa Propozicijama za takmičenje lige pjetlića i odredbi Zakona o sportu koje zahtijevaju angažovanje sanitetskog vozila, zdravstvenog radnika – doktora i angažovanje obezbjeđenja.

Svjedoci smo da je na klubovima učesnicima u ligama kojima rukovodi UK FSCG Centar „veliki” pritisak. Liga seniora se odvija po kalendaru za takmičenje, a uz pomoć Saveza koji finansijski pomaže svoje klubove, plaćajući im angažovanje kola za hitnu medicinsku pomoć koje košta 1.200.00 eura po kolu”.

Udruženje klubova Centar je donijelo Odluku oko pomoći klubovima koji učestvuju u takmičenju Đetić lige FSCG, na način što će iz svojih sredstava plaćati medicinsko osoblje – doktora i kola za hitnu medicinsku pomoć, na terenima gdje se igra liga, a to je šest balona i dva terena za veliki fudbal, odnosno 8+1. Angažovanje ovogo osoblja, kao i kola na mjesečnom nivou Udruženje košta 4.000.00 eura.

Ovim putem koristimo priliku da se zahvalimo fudbalskim klubovima Podgorica i Iskra koji nam izlaze u susret i obezbjeđuju korišćenje terena za igru generaciji 2012. godište.

Još jednom apelujemo na sportsku javnost, kao i Ministarstvo za sport i Ministarstvo zdravlja, da zajedno s nama naprave napor i pomognu nam da sport, u ovom slučaju fudbal, i dalje se igra.

Napominjemo da u ovom problemu nismo samo mi, UK FSCG Centar, ili grana sporta koju predstavljamo, već svi sportski klubovi kojoj god sportskoj grani pripadaju”, rečeno je u saopštenju Udruženja.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here