Oglasio se FSS: Poznati termini završnice prvenstva i Kupa Srbije!

0

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sjednica Odbora za hitna pitanja na kojoj su donijete važne odluke za srpski klupski fudbal.

Poslije izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola. Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.

Usvojen je i kalendar za nastavak proljećnjeg dijela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a posljednje 30. kolo je na programu 20. juna. Kada je riječ o formatu za sljedeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije.

Kup Srbije igraće se po planu. Posle žrijeba četvrtfinalnih parova, slijede tri runde do konačnog pobjednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale).

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primijenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Na predlog Sportskog sektora, donijeta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za odigravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obije utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) odigraju u novembarskom terminu.

 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here