Oglasio se Mamić: Dinamo možda neće postojati za tri mjeseca

0

Javnost je uzburkala vijest o hapšenju braće Mamić i presudi Vrhovnog suda. Nekadašnji alfa i omega zagrbačkog Dinama Zdravko Mamić dobio je šest i po godina zatvora, dok njegov brat Zoran dobio četiri godine i osam mjeseci.

Zdravko Mamić je negirao je optužbe za koje se tereti.

– Meni je Dinamo iznad života. Upravo sada slavim 50 godina u Dinamu u raznim ulogama. Vodio sam navijanje Dinama kad smo pobijedili Crvenu zvezdu s 1:0. Bio sam posle prebijen od strane policije. Ovo je velika prevara u kojoj smo brat i ja predstavljeni kao lopovi, kriminalciKada smo Zoran i ja bili na čelu piramide, ta piramida je dovukla milijardu evra u klub! Miliijardu eura! A, šta je napravila moja država mom bratu, Dinamu i meni?! Evo prognani smo, presuđeno nam je! Ugrožena su radna mjesta i opstanak Dinama. Klub možda neće postojati za tri mjeseca, rekao je Mamić.

On je okrivio Modrića i Lovrena da su upleteni o cijelu priču.

– Nismo ukrali jednu kunu poreza državi! Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milione eura na tom računu, koje je podijelio samnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podjeli novca po kome je dio dao meni. Ako braća Mamic moraju da vrate novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Modrić, rekao je on.

Mamić je priznao da je podmićivao sudije dok je bio u zagrebačkom klubu.

– Sudije su bile i najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpul. Dao sam im preko pola miliona eura. Družio sam se sa sudijama koje su radile na mom slučaju, izlazili smo, ubijali se od alkohola. Jedan sudija je dobio i sat od mene vrijedan 20 hiljada eura, koji je kasnije vratio iz straha jer je nekoliko ljudi vidjelo predaju tog sata. Evo, taj sat je sada kod mene. Imam sve dokaze protiv tih kriminalaca. Spreman sam da idem na detektor laži koji će potvrdio istinu ovog što govorim, kazao je Mamić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here