Omladinci dva od tri: Najvažniji je napredak

0

Dok je prvi tim boravio na Zlatiboru, pehari su stizali u prostorije na Kampu FK Budućnosti– prvo su omladinci osvojili Kup Crne Gore, zatim su pioniri prigrabili “duplu krunu” osvojivši prvenstvo na nivou države, da bi omladinci prije par dana dodali i Kup nekadašnje Srednje regije (Udruženje klubova Centar).

Tri pehara za samo sedam dana. Rezultat za svaku pohvalu.

A peharom Kupa u okviru Udruženja klubova Centar je praktično završena fudbalska sezona 2022/23. u Crnoj Gori. Omladinci Budućnosti na čelu sa trenerom Željkom Ćetkovićem imaju razloga za slavlje.

“Mislim da mi u stručnom štabu moramo da budemo zadovoljni urađenim. Prije svega, smatramo da su momci tokom proteklih godinu dana napredovali u svim segmentima, kao i da smo mi kao treneri uspjeli da ih unaprijedimo i pripremimo za izazove koji ih čekaju u narednom periodu”, govori Ćetković, kome su u radu pomagali pomoćnik Balša Bogićević, kondicioni trener Milivoje Grbović i trener golmana Ljubomir Belojević.

“Na sve to, došla su dva od moguća tri trofeja što cijeloj priči daje još ljepšu crtu. Naravno, naglasio bih izuzetnu saradnju i komunikaciju sa prvim timom i šefom stručnog štaba Miodragom Džudovićem”.

Malo je nedostajalo da omladinci slave “tripletu” u aktuelnoj sezoni, ali je titula “plavima” izmakla u posljednji čas. Postoje opravdani razlozi, jer često stručni štab nije mogao da računa na najjači sastav, ali filozofija Omladinske škole – posebno omladinaca – se ne zasniva na trofejima, nego na afirmaciji igrača za prvi tim. Naravno, ukoliko dođu pehari, utisak je potpun.

A pripreme na Zlatiboru su pravi dokaz dobrog rada mlađih kategorija, jer je na treninzima bilo desetak omladinaca ili kadeta.

“Sigurno da ostaje žal za titulom i kompletiranjem trofeja. Nakon jesenjeg dijela u kojem smo napravili niz od 17 pobjeda u prvenstvu i Kupu zauzevši prvo mjesto, u proljećnom dijelu nismo imali taj kontinuitet dobrih igara”, rekao je Ćetković, koji se nadovezao…

“Svakako da je niz objektivnih razloga – veliki broj kadetskih i omladinskih reprezentativaca, samim tim mali broj igrača na treninzima i utakmicama plus povrede – uticao na taj kontinuitet, ali ponosni smo što smo se držali do kraja jer je naša ekipa bila najmlađa u ligi. Gro naših omladinaca činili su kadeti 2006. i 2007. godište u godini kada je izlazno 2004. godište. Naravno, ovim ne želim da umanjim uspjeh omladinaca Podgorice, koji su sasvim zasluženo osvojili titulu prvaka”.

Pjetlići su bili treći, mlađi pioniri su osvojili titulu, pioniri duplu krunu, kadeti igrali finale Kupa, a omladinci prigrabili dva od tri trofeja. Željko Ćetković kao koordinator omladinskih selekcija kluba može da bude zadovoljan urađenim.

“Mogu da kažem da sam ponosan na uspjeh svih naših mlađih selekcija. Titule i dobri rezultati nas sve motivišu i daju podstrek za budući rad. Međutim, ono što je najbitnije je ogromna želja svih trenera da obuče i pripreme djecu u svim tehničko – taktičkim aspektima, kao i da pokušaju da ih dovedu do njihovog maksimalnog potencijala. Omladinski fudbal i rad sa mlađim selekcijama je upravo to – stvaranje igrača”, poručio je Ćetković, koji je dodao.

“Smatram da u svim mlađim selekcijama našeg kluba imamo puno potencijala i kvaliteta, a na nama trenerima je da taj kvalitet usmjerimo na pravi put. Svakako da broj igrača iz omladinskog pogona priključenih prvom timu na pripremama na Zlatiboru ide u prilog ovoj priči”.

Kompletna Omladinska škola je tokom cijele sezone imala podršku kompletnog kluba.

“Dugujem zahvalnost na potpunoj podršci u radu Omladinske škole tokom cijele sezone upravi kluba, na čelu sa predsjednikom Veselinom Mijačem, direktorima Antom Drobnjakom i Novakom Novakovićem, kao i svim ljudima uključenim u menadžment kluba”, rekao je Željko Ćetković, trener omladinaca i koordinator mlađih selekcija “plavih”, a zatim je poentirao.

“Za kraj razgovora, zahvalio bih se i svim trenerima naše omladinske škole na profesionalnom odnosu prema radu i obavezama. Naprijed plavi!”.

Za omladince u sezoni 2022/23. nastupali su Nenezić Stefan, Vukčević Petar, Maraš Lazar, Camaj Romario, Tomašević Bodin, Perović Marko, Vukanić Danilo, Ljuljanović Denis, Damjanović Marko, Radović Miloš, Ljuljđuraj Dardan, Đurašić Balša, Bojović Matija, Radonjić Andrija, Mugoša Aleksa, Adzić Vasilije, Mujović Filip, Perišić Vladimir, Đukanović Stefan, Pejović Marko, Kustudija Petar, Kumburović Zarija, Camaj Andrej, Mudreša Dražen, Domazetović Filip, Martinović Lazar, Vuković Nikola, Jokić Vojislav i Kostić Andrej.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here