Omladinci su budućnost Zete

0

Omladinci Zete ove sezone pružaju veoma dobre partije.

Momci trenera Radoša Markovića se trenutno nalaze na 2. poziciji u Omladinskoj ligi CG. Imaju bod manje od prvoplasirane Budućnosti, ali na kraju krajeva, plasman i nije toliko važan koliko igre ove ekipe. Gotovo cijeli prvi tim Zete sastavljen je od omladinaca, uz par iskusnijih igrača…

Da uspjesi omladinskog pogona nijesu slučajnost kazao nam je Radoš Marković trener ekipe i koordinator svih mlađih selekcija u klubu iz Golubovaca.

Uspjesi omladinskog pogona FK Zeta nisu slučajnost. Recept je jednostavan: rad,red i disciplina. Dosta pažnje posvećujemo tehničko-taktičkoj obučenosti igrača uz naravno dobru fizičku pripremljenost. Želimo da igramo po mogućnosti iz kvalitetnog posjeda lopte,dobre organizacije igre počev od golmana i igrača zadnje linije,brzih transformacija i mislim da je uočljiv napredak na tom polju. Momci su zaista radni,profesionalni,imamo dobru hemiju i atmosferu u ekipi a kad je tako onda i rezultati dolaze kao plod takvog rada i sve zasluge idu svim našim omladincima koji daju puni doprinos – rekao nam je trener i koordinator mlađih selekcija u klubu Radoš Marković.

Vukovi nijesu opterećeni plasmanom na tabeli.

– Što se plasmana tiče jedini cilj nam je bio na polusezoni da ostvarimo plasman u play offu,biti među 10 prvoplasiranih ekipa,jer će momci na proljeću imati 18 kvalitetnijih utakmica i kroz njih se još bolje razviti i brže se privići na zahtjeve seniorskog fudbala.

Prioritetni cilj je afirmacija igrača koji će u narednom periodu biti nosioci igre prvog tima.

-Kao sto znate, FK Zeta je prepoznat po davanju šanse mladim igračima u seniorskoj ekipi, tako da i naš prioritetni cilj je da afirmišemo nekoliko mlađih igrača kako iz omladinske, tako polako i kadetske selekcije.

Marković ne želi da izdvaja nikoga. Ističe da sve ide svojim tokom.

Ne volim da izdvajam nikog pojedinačno,ali uz već nekoliko omladinaca koji su i standardni članovi u našem prvom timu, još se nekoliko njih priključilo,dobilo određenu minutažu i sve ide svojim tokom. Prvo imati zdrav i dobar kolektiv,pa će iz njega uvijek se afirmisati i pojedinci. Koristim priliku i da pohvalim rad svih trenera mlađih selekcija u klubu, dobru saradnju sa stručnim štabom prvog tima i podršku od uprave kluba u skladu sa trenutnim mogućnostima – zaključio je Marković, koji je po mnogima jedan od najboljih trenera u Omladinskoj ligi Crne Gore.

Za omladinski tim Zete nastupaju: Asanovic Blažo, Kažić Luka, Bjelobrković Nemanja, Kumburović Branko, Pejović Blažo, Babović Bogdan, Puletić Ilija, Batrović Ognjen, Vujošević Jovan, Kukuličić Damjan, Jovićević Luka, Peruničić Vasilije, Božović Mihajlo, Djurović Ivan, Matanović Bojan, Mikulic Saša,Tripunovic Vuk,Tripunović Djordje,Radusinović Balša,Konatar Pavle, Miranović Dragan, Drakić Rade, Matanović Slavenko, Caković Marinko, Kukuličić Igor, Saveljić Ognjen, Krstović Aleksandar, Popović Vuk,Filipović Andrija,Soć Ivan,Vukčević Djordje i Kovačević Luka.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here