Omladinke na turniru u BiH

0

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore nastupiće tokom ove i naredne sedmice na kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo koji se održava u Bosni i Hercegovini. Osim naših omladinki, u sedmici koja se može nazvati sedmicom ženskog fudbala, mečeve kvalifikacija igraće i seniorska reprezentacija – protiv Azerbejdžana i Danske – oba u Podgorici.

Prošlog mjeseca seniorski tim je ostvario prvu pobjedu u kvalifikacionim mečevima, a kadetkinje sa dva ubjedljiva trijumfa prvi put izborile plasman u drugu fazu kvalifikacija za veliko takmičenje.

Dobrim rezultatima nada se i omladinska reprezentacija. Djevojke koje će u Mostaru voditi Ivan Tatar sjutra (utorak) od 14 i 30 igraju sa Estonijom, u petak sa Jermenijom, a za kraj sa domaćinom Bosnom i Hercegovinom narednog ponedjeljka.

Pobjednik grupe plasiraće se u A diviziju i nastaviti kvalifikacije za prvenstvo Evrope.

Jovana Sarić, kapitenka WU-19 selekcije:

– Imamo solidnu grupu, vjerujemo da možemo da se borimo sa svima. Možda smo pomalo i navikle da gubimo, ali znamo kako je i pobjeđivati, tako da idemo u Bosnu da pobjeđujemo”.

O uspjehu kadetske selekcije. Vidjele smo kako su bile srećne, koliko im je to značilo. Želimo i mi da se borimo, da osjetimo tako nešto. Jesmo mlade, možda i neiskusne, ali smo dugo godina zajedno i poznajemo  se dobro, vjerujemo da možemo da pobijedimo. Uradićemo sve što možemo, kaže kapitenka našeg omladinskog tima.

Odakle ljubav prema fudbalu?

– Više sam se družila sa dječacima, sa njima sam igrala fudbal i zavoljela ga, počela da treniram. Mogu li djevojke da budu dobre u fudbalu? Naravno da mogu, a i ne treba da se prave poređenja sa muškarcima. Svi smo jednaki, mi ćemo to i da dokažemo. Ništa oni nisu bolji od nas, uz osmjeh zaključuje Jovana.

Ivan Tatar, mladi stručnjak koji će sa klupe predvoditi WU-19 selekciju, ističe da će se djevojke potruditi da u Bosni i Hercegovini ostvare što bolji rezulzat.

– Potrudićemo se da napravimo iznenađenje. Najvažnija nam je prva utakmica sa Estonijom, ako pobijedimo na tom meču, možemo da iznenadimo i selekciju BiH. Jermenija nam je nepoznanica, ali mislimo da smo bolji tim. Domaćin je favorit, mi i Estonija smo, smatram, približnih kvaliteta. Imamo hendikep, jer smo dvije ključne igračice golmanku Anastasiju Krstović i Anđelu Tošković, priključili našem najboljem timu. Ostale djevojke igraju našu ligu, u treningu su, vjerujem da će biti spremne i zdrave za cijeli turnir. Svaka naša selekcija ima veliku želju da se bori, na svakom meču, pa i prijateljskom, sve djevojke daju maksimum. Ono što nam je do sada najviše nedostajalo jeste sreća. Nadam se da će nas sreća poslužiti na predstojećim mečevima, rekao je Tatar.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here