Omladinska selekcija počinje takmičenje u LN

0

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore danas počinje nastup u UEFA A Ligi nacija, na turniru koji će se održati u Austriji.

Naša selekcija je plasman u viši rang izborila u martu, na turniru u Slovačkoj, pobjedama nad domaćom selekcijom (3:2) i Azerbejdžanom (3:0). Sada će izazov biti još teži, jer na turniru, pored Austrije, igraju još Danska i Poljska.

Turnir u Austriji Crna Gora otvara današnjom utakmicom sa domaćinom, koja počinje u 18 časova. Meč sa Danskom je 28. oktobra od 13 časova, a sa Poljskom tri dana kasnije, takođe od 13 časova.


Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A3, dok će tim koji osvoji četvrtu poziciju u narednoj fazi igrati u Ligi B.

Veliki podstrek je igrati u najjačoj grupi. Zaslužili smo to igrama i rezultatima na turniru u Slovačkoj, na iznenađenje mnogih. Nadamo se da ćemo dio igre sa tog turnira prenijeti u Austriju, s tim da sada moramo da igramo malo drugačije. Čekaju nas kvalitetniji protivnici, naročito domaća Austrija sa kojom igramo u prvom kolu. Igraćemo na odličnom terenu, očekujemo brzu igru, pa ćemo biti malo defanzivniji. Međutim, vjerujem da nećemo ukaljati obraz našoj državi, već da ćemo pokazati od čega smo satkani, i koliko smo drčni, rekao je Ivan Tatar, koji će sa klupe predvoditi Crnu Goru.

Tanja Malesija je istakla da je naša selekcija jedna od slabijih, ali se ona i njene saigračice ne plaše.

Na papiru jesmo jedna od slabijih reprezentacija na turniru, ali se ne plašimo. Idemo da pokažemo šta znamo, da se prvo odbranimo, a onda i napadnemo rivale. Ne želim da obećavam prolaz, ali sam siguran da ćemo da pružimo 100 odsto mogućnosti i odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, rekla je Tanja Malesija.

Da su rivali jači od Crne Gore saglasna je i Tatjana Osmajić, ali najavljuje veliku borbu.

Rivali su jači od nas, ali ćemo se sigurno na terenu boriti do posljednjeg minuta. Nadam se da će svaka djevojka dati maksimum, poručila je Tatjana Osmajić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here