Osvojio tri trofeja, a sad „ne valja“?

1

Nakon katastrofalnih rezultata Budućnosti ovog ljeta u kvalifikacijama za LŠ odnosno, Ligu konferencija, Mladen Milinković se našao na udaru navijača i dijela sportske javnosti…

Kako to obično biva kada su naši klubovi u pitanju,a posebno kada je Budućnost, najlakše je okriviti trenera.

Međutim, postavlja se pitanje kako može sad odjednom Milinković biti kriv za trenutno stanje u ekipi i loše rezultate u Evropi.

To je isti onaj Mladen Milinković koji je za dvije sezone od dolaska u Budućnost uspio ono što do sada nikome nije pošlo za rukom – osvojio je tri trofeja, dvije uzastope titule i nacionalni Kup.

Navijači su prošle sezone „letjeli“ jer je njihova Budućnost bila nedodirljiva u domaćem šampionatu. Hvaljen je tada i Milinković i Uprava kluba koja je nakon duže vremena konsolidovala stanje u klubu, kako finansijsko tako i kadrovsko.

Djeca Budućnosti su dobila šansu u prvom timu, mnogi su je iskoristili, svi su bili srećni i u klubu i van njega, što je Milinković dao priliku mladićima, što je prethodnih sezona bila rijetkost…

Igor Ivanović, Miloš Dragojević, Miloš Raičković, Vladan Adžić su dobijali pozivi za A reprezentaciju, a ostali fudbaleri, gotovo svi su članovi mlađih selekcija Crne Gore.

Da li su i za ovo „krivi“ Milinković i Mijač?

Mnogi su postavili pitanje, „Zašto nije bilo pojačanja za Evropu“? Pravo i ispravno pitanje, trebalo ih je biti. Ukoliko su bile ambicije prolazak makar jedne prepreke pojačanja su bila neophodno…Ali… Da se angažovao bar po jedan inostrani fudbaler na svim pozicijama, bez mjesta u prvom timu najvjerovatnije bi ostali mladi Mijović, Đukanović, Ćetković, Ražnatović, i tada bi opet na udaru bili trener i uprava. Bilo bi „evo ne valjaju nam naša đeca, pa se pitaju zašto odlaze iz kluba“. Dakle teško je ugoditi.

A što na primjer, ako „krivac“ za trenutno stanje nije ni trener ni uprava?

1 Komentar

  1. Prvi neznam ko je potpisnik ovog teksta. I neznam da li zna da je ovaj “ vrsni“ trener ispao iz druge Svedske lige. Dosao je u nase prvenstvo i napravio „nezapamcen“rezultat. Jezero,Petrovac,Zeta,Titograd….i svi redom. Nema sto,krem,malo je reci evropskog fudbala. A onda dodje Torsvan i pokaze dje smo,sto smo i kakav je on trener. Mala jr njemu Buducnost,on je za neki veci klub,recimo. Drezgu iz Pipera,mada neznam da li bi ga uzeli i dzabe,a kamoli da mu platu daju

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here