Home Ostala takmičenja 2.CFL Otrant-Olimpik: Zatečeni smo odlukom FSCG, ovom odlukom se diskriminiše status određenih klubova

Otrant-Olimpik: Zatečeni smo odlukom FSCG, ovom odlukom se diskriminiše status određenih klubova

0
Otrant-Olimpik: Zatečeni smo odlukom FSCG, ovom odlukom se diskriminiše status određenih klubova
FOTO: Arhiva

Juče je održan vanredni sastanak Uprave FK Otrant Olimpik sa jednom tačkom dnevnog reda koja se tiče Odluke IO Fudbalskog saveza Crne Gore od istog dana kojom se prekidaju  sva fudbalska takmičenja.

Mi, kao uprava OFK “Otrant Olympic”, zatečeni smo ovom odlukom FSCG kojom se nama 6 kola prije kraja regularnog prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo da se na taj način namjerno želi završiti nešto što je već odavno planirano, odnosno da se utiče na status pojedinih klubova u Crnoj Gori, među koje spada i naš klub.

Uvjereni smo da se ovom odlukom diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, šta je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima“.

Iz ovog kluba se pitaju kako je moguće da se igraju mečevi baraža, a njima nije dozvoljeno.

Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u Prvu Crnogorsku ligu (što se odnosi na klubove “Bokelj” i “Jezero”), a nama to nije dozvoljeno?! Postavljamo sebi i javnosti ovo pitanje, ali nijesmo u mogućnosti da damo bilo kakav odgovor.

Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo gdje se liga prekida nema ispadanja. To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor.

Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora OFK “Otrant Olympic” da plati ceh virusa Covid-19?

Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi.

Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas.

Na kraju, želimo da apelujemo na FSCG da razmotri još jednom ovu odluku i da takvu na vrijeme promijeni, u interesu fudbala i svih klubova.

I na samom kraju: dozvolite nam da igramo, da se iz ove lige pozdravimo korektno i na sportski način!

U suprotnom, bićemo prinuđeni da iskoristimo sva zakonska sredstva kako bi odbranili naša legitimna prava, navode iz Otranta“ , navodi se u saopštenju Otranta.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here