Otvorena rekonstruisana tribina u Beranama (FOTO)

0
FOTO: FSCG

U prisustvu velikog broja sportskih radnika i građana Berana otvorena rekonstruisana istočna tribina Gradskog stadiona…

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić danas su na svečanoj ceremoniji otvorili rekonstruisanu istočnu tribinu Gradskog stadiona u Beranama.

Rekonstrukcija tribine Gradskog stadiona u Beranama, koju su finansirali Fudbalski savez i Optšina Berane, započeta je 2016. godine. Nakon dvije godine fudbalska infrastruktura u Beranama od danas je bogatija za trbinu kapaciteta 5.000 mjesta u sklopu koje se nalaze svi sadržaji neophodni za odgiravanje utakmica.

U podtribinskom prostoru nalaze se svlačionice za timove i sudije, delegatska prostorija, prostorija za anti-doping kontrolu, sala za medije, ekonomat, vešeraj, prostorija za mehanizaciju… Tribina, koja je potpuno natkirivena, ima i prostor za rad predstavnika medija i svečanu ložu koja je, shodno klimatskim prilikama na sjeveru zemlje, u zatvorenom prostoru.

Fudbalski savez u realizaciji projekta učestovao je sa 1,1 mlion eura, što je 70% ukupne investicije. Preostale troškove rekonstrukcije i opremanja istočne tribine Gradskog stadiona finansirala je Opština Berane.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević na ceremoniji svečanog otvaranja istako je da su ulaganja u unaprijeđenje fudbalske infrastrukture prioritet u politici Saveza.

– Čast i zadovoljstvo mi je što sam danas ovdje, na otvaranju istočne tribine Gradskog stadiona u Bernama. Fudbalski savez je od osamostaljenja 2006. godine i ulaska u međunarodne fudbalske organizacije, FIFA-u i UEFA-u, bio odlučan i istrajan u politici unaprijeđenja fudbalske infrastrukture širom zemlje, pri čemu su prva ulaganja bila usmjerena ka sjeveru Crne Gore. Do sada smo ulagali u Rožajama, Plavu, Mojkovcu, Kolašinu i Pljeviljima, da bi najveću investiciju imali upravu u Beranama. U realizaciju ovog projekta uložili smo 1,1 milion eura dok smo neoliko godina ranije u izgradnju pomoćnih terena investirali 350 hiljada eura, čime je značajno unaprijeđena infrastruktura u Beranama. Moram istaći da će zahvaljujući sadašnkoj i prethodnoj vlasti, koje su prave fudbalske vlasti, i u budućnost biti ulaganja u Beranama. Fudbalski savez će nastaviti da ulaže jer su Berane, zbog svog geografskog položaja, pravi fudbalski centar sjevera Crne Gore. Nadam se da trenutni rezultati neće pokolebati fudbalske entuzijaste da i dalje rade na razvoju fudbala i izuzetno mi je drago što vidim ovoliki broj dječaka i djevojčica koji se bave fudbalom. Vjerujem da fudbal u Beranama ima budućnost, rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić zahvalio se čelnicima FSCG na velikoj pomoći u realizaciji projekta rekonstrukcije istočne tribine Gradskog stadiona i istakao da su stvorene realne mogućnosti da beranska djeca još više zavole fudbal.

– Posebno želim da pozdravim ljude bez čije velike pomoći ne bi mogli da realizujemo ovaj projekat, prvog čovjeka Fudbalskog saveza Crne Gore, fudbalskog majstora kojim se ponosi i naš grad i naša država, Dejana Savićevića i nama veoma posebno dragog fudbalskog čovjeka Momira Đurđevca, generalnog sekretara našeg saveza. Današnji dan je prilika da pošaljemo sportsku poruku sa ovog mjesta da će sjever Crne Gore i naše Berane biti centar sportskih dešavanja, ne samo na domaćem nego i na međunarodnom planu. Ovim činom šaljemo poruku da najljepša sporedna stvar na svijetu stanuje i na ovim prostorima i da postoje realne mogućnosti da se sa ove moderno izgrađene tribine Gradskog stadiona divimo ljepotama nekih novih majstora fudbala. Istovremeno, otvaramo realne mogućnosti da beranska djeca sa još većim žarom zavole fudbalsku bubamaru, rekao je predsjednik Opštine Berane.

Prvi čovjek grada sa sjevera Crne Gore još jednom je izrazio spremnost gradskih vlasti za nova ulaganja u unaprijeđenje sportske infrastrukture u gradu.

– 2016. godine smo hrabro ušli u realizaciju ovog projekta, za koji su skeptici govorili da je u pitanju uzaludnan. Da nije tako i da je vrijedno truda i novca pokazujemo danas kada je investicija od 1,7 miliona eura uspješno privedena namjeni. Nećemo se zaustaviti na ovome, nego ćemo u narednoj fazi izgraditi reflektore. Tender za ovu vrijednu investiciju trajaće do Nove godine, a očekujem da već od proljeća u večernjem terminu uživamo u majstorijama nekih novih Savićevića, Mijatovića i svih onih fudbalera koji su proslavili našu zemlju i grad Berane Želim i danas da ponovim svoj stav da Bernane, na radost svih ljubitelja sporta, postaje pravi sportski centar sjevera zemlje. Danas nastavljamo sa sportskim infrastrukturnim pobjedama i usuđujem se iskazati spremnost, zajedno sa našim prijateljima iz Fudbalskog saveza i Ministartsva, za nastavak ove lijepe priče. Kada ovo kažem imam u vidu zapadnu tribinu, za koju je raspisan tender za izgradnju projekta. Kao što smo 2016. godine smjelo ušli u ovaj projekat tako i sada očekujem da ćemo, uz pomoć iskrenih zaljubljenika u sport, za koju godinu izgradnjom zapadne tribine zaokružiti ovu prelijepu sportsku priču, zaključio je Šćekić.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja rekonstruisane istočne tribine na Gradskom stadionu snage su, u okviru 10. kola Druge lige Crne Gore, odmjerili Berane i Igalo.