Home Evropski fudbal Pada rekord, De Laurentis pristao iskeširati 105 miliona evra!

Pada rekord, De Laurentis pristao iskeširati 105 miliona evra!

0
Pada rekord, De Laurentis pristao iskeširati 105 miliona evra!

Francuski Le10Sport ekskluzivno prenosi da je ‘superstar’ Lila Viktor Osimhen dao zeleno svijetlo za svoj prelazak u Napoli.

O budućnosti supertalentovanog Nigerijca odavno se nagađa. Tačnije, spekulše se o velikanima koji su spremni izdvojiti ogroman novac za njegove usluge.

Navodno je Osimhen želio ostati u Lilu najmanje još jednu sezonu kako bi dodatno napredovao, ali čini se da se to ipak neće dogoditi.

Le10Sport piše da je Osimhen pristao na transfer u Napoli, ali i da su dogovoreni svi ostali uslovi, pa bi Nigerijac uskoro trebao biti službeno predstavljen kao novi napadač kluba sa San Paola.

Osimhen je već boravio u Napulju, u pratnji svog menadžera. Tada je imao priliku razgledati grad, a predsjednik kluba Aurelio De Laurentis mu je predstavio projekat i uvjerio ga da ima velike šanse da dobije glavnu ulogu u timu Đenara Gatuza.

Za sada je Osmihenov transfer „siguran“, a Napoli će njegove usluge iskeširati ogromnih 80 miliona eura. Tu je, međutim, i štoper Gabrijel, za kojeg se takođe zanimanju brojni evropski velikani.

I Brazilac bi vrlo lako mogao put Napolija za dodatnih 25 miliona eura. Znači, Napoli je spreman iskeširati čak 105 miliona eura za dragulje Lila.

Ako Viktor Osimhen pojača Napoli za 80 miliona eura, italijanski klub će oboriti klupski rekord.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here