Partizan dobio sudski spor, stiže veliki novac

0
Nakon što su Letonci izgubili spor pred Arbitražnim sudom FIFA, ponudili su nagodbu Partizanu, prenosi Telegraf.
Početkom sljedeće nedjelje Partizan će zaraditi 450.000 eura na osnovu dobijenog sudskog spora, odnosno nedavnog dogovora sa Rigom, koja je svojevremeno – mimo propisa – angažovala igrača crno-bijelih Sedrika Goguu, iako je bio pod ugovorom sa klubom iz Humske.
Pravni tim osvajača Kupa Srbije i njihove kolege iz Letonije uveliko rade na finalizaciji konačnog dogovora, koja se ubrzo očekuje.

FK Partizan je podnio tužbu protiv Rige i to pred Arbitražnim sudom FIFA, jer je letonski klub početkom 2017. godine angažovao Goguu, koji je samovoljno napustio Humsku i otišao u pomenuti klub.

Partizan je lako dobio spor, ali su se Letonci žalili na odluku Abritražnog suda i proces se odužio, uz nekoliko kontramjera koje su iz Partizana morali da primijene. Na žalbu Rige podnijeta je nova tužba u kojoj su ,,crno-bijeli“, uz validnu argumentaciju i dokumentaciju, zatražili dodatnih 200.000 eura (ukupno 800.000).

Kada su Letonci shvatili da će izgubiti i drugi spor i morati dodatno da doplate za Goguu, koji inače nije upisao ni meč u pomenutom klubu, riješili su da ponude dogovor. Crno-bijeli su zatražili od Letonaca da do utorka 18. juna uplate 450.000 eura, a da preostalih 150.000 eura dobiju kroz aranžman eventualne kupovine nekog od fudbalera iz Humske.

Dogovor je postignut, a on prije svega odgovara Partizanu, jer klub još uvijek nije prodao nijednog fudbalera.

Sedrik Gogua je inače stigao u Partizan iz finske ekipe SJK, početkom 2016. godine i to za sumu od 400.000 eura.

Klub iz Humske ga je zbog nesportskog ponašanja van terena i kršenja pravila ponašanja, sankcionisao finansijski, što je Gogua nije mogao da prihvati, pa je na svoju ruku prešao u Rigu, iako prethodno nije potpisao raskid saradnje sa Partizanom.