Partizan odredio cijenu za Tavambu

0

Fudbalski klub Partizan, odredio je cijenu za jednog od njihovih najboljih igrača u jesenjem dijelu šampionata, Leandra Tavambu, za sve one koji su zainteresovani, javlja ,,Sportski žurnal”.

Tavamba je odigrao polusezonu života u dresu ,,Parnog valjka” i ne čudi što je privukao pažnju brojnih klubova, pa je Partizan morao da odredi cijenu njegove slobode ukoliko neko želi da dovede stamenog Kamerunca.

Zainteresovanima je sada lakše, dva i po miliona evra i Tavamba može da ide, ali u upravi kluba iz Humske se ne žuri i ne bi imali ništa protiv da ostane do ljeta. Ipak, kako smatraju u klubu, Tavamba je dostigao ,,top” cijenu i sada je pravi trenutak da ga prodaju, međutim to ne mora biti prioritetno.

On bi bio od izuzetne važnosti za dvomeč koji slijedi u Ligi Evrope, protiv Viktorije iz Plzenja, a njegov odlazak značio bi da Partizan mora da dovede zamjenu. Tu je Ognjen Ožegović i talentovanog Đorđa Jovanivoća, dok će Dušan Vlahović od 28. januara, kada napuni 18 godina, otići u Fiorentinu, po već ranije dogovorenom transferu.

Tavamba je ove sezone postigao 8 pogodaka u Super ligi Srbije, pet u Evropi i jedan pogodak u domaćem kupu.