PEKOVIĆ: Čudi me da Brnović, koji je bio selektor, još nije sazvao konferenciju

0

Ne mogu da shvatim ko je u Upravnom odboru FK Budućnost mogao da digne ruku za to da se smijeni trener Branko Brnović, koji je prvi na tabeli 1. CFL, a da se dovodi trener Mladen Milinković koji je, iako mu želim sve najbolje i da napravi najbolje moguće rezultate, nepoznanica za sve nas, rekao je bivši fudbaler Budućnosti i menadžer Dejan Peković.

On je, gostujući u emisiji TVCG „Fudbal fest“ prokomentarisao smjenu Brnovića, ali i konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen njegov nasljednik 51-godišnji Lozničanin Mladen Milinković.

Peković smatra da je izvršni direktor podgoričkog kluba Njemanja Ivanović i sam bio protiv smjene Brnovića.

Gledao sam cijelu pres konferenciju. Čuo sam i pitanje novinara da li je upravni odbor jednoglasno donio da se smijeni trener. Direktor Ivanović je, koliko sam shvatio, i sam bio protiv takve odluke da se smijeni trener koji je prvi. Vjerujte mi, da sam ja direktor FK Budućnost i da mi dođe upravni odbor sa takvim predlogom – da smjenjuju trenera koji je prvi na tabeli, koji je bivši selektor, koji je legenda kluba, i umjesto njega dovedu trenera koji je nepoznanica za sve nas, koji do sada nije vodio neke ozbiljne ekipe, koji bi bio Brnoviću pandan – vjerujte mi, zaključao bih vrata od kancelarije, otvorio prozor, i rekao: ‘Na ova vrata se ne izlazi sa ovakovom odlukom. Ko hoće ovakvu odluku da donese, neka izađe kroz prozor„, kazao je Peković.

Peković ističe da Budućnost mora da bude primjer.

Budućnost je najveći klub u državi. Ona mora da bude primjer i ne smije da vuče ovakve poteze. Ne svodi se ovo na to da li ja Brnovića volim ili ne volim, pa i ja sam jedno vrijeme bio jedan od njegovih najvećih kritičara. Pričam ono što vidim. Jednostavno, svi mi koji radimo u crnogorskom fudbalu moramo da imamo više osjećaja, sentimentalnosti, odgovornosti„, dodao je Peković.

„Doveli ste trenera usred sezone koji je gledao jednu utakmicu Budućnosti“

Milinković je u izjavi za TVCG kazao da je pogledao samo jednu utakmicu Budućnosti protiv Zete.

Zamislite to. Doveli ste trenera usred sezone koji je gledao jednu utakmicu Budućnosti. Danas postoji instant-skaut sistem, gdje možete u svakom momentu da gledate utakmicu bilo kojeg tima. Ne znam prosto kako da definišem izjavu da čovjek dođe, da preuzme najveću ekipu u državi, usred sezone i da kaže da je odgledao samo jednu utakmicu. Pa, mogao je 100 utakmica da odgleda za 15 dana, otkada je znao da je trener. Nemojmo ljudi da se igramo sa ovakvim stvarima, sa ovakvim klubom„, jasan je Peković.

Peković navodi da ga čudi da Brnović još nije sazvao konferenciju kako bi iznio mišljenje o smjeni.

Moramo da shvatimo da je Budućnost državni klub i da ona predstavlja državu. Ne smijemo, uz svo dužno poštovanje prema Milinkoviću i upravi, da vučemo ovakve. I čudi me da Brnović, koji je bio selektor, još nije sazvao konferenciju i iz svog ugla rekao svoje mišljenje„, zaključio je Peković.

izvor: rtcg.me

Advertisements