PEKOVIĆ: Zeta je sama kriva, ali biće velika šteta ako ispadne iz lige

0

Fudbalski menadžer Dejan Peković komentarisao je u emisiji Fudbal Fest trenutnu poziciju Zete na tabeli 2.CFL.

On je kazao da će biti velika šteta ako tim iz Golubovaca ispadne iz lige.

Biće velika šteta ako Zeta ispadne iz lige. Mnogi su zaboravili da sam isto to govorio i kad su u doba korone iz lige ispali Lovćen i Otrant. I tada sam mislio da je bilo prostora da se liga proširi. Mnogo je teško stvoriti mlađe selekcije, a lako ih je uništiti. To vidimo na primjeru OFK Titograda. Zeta je sama kriva što je došla u ovu situaciju, ali sigurno, treba reći da je Zeta prošle godine ispala iz lige zbog penala. Pa su sada protiv Zete svirana tri penala prije ovog posljednjeg kola. Zeta je prije šest godina ostala bez titule, tada nije ušlo 500.000-600.000 eura. Da je tada Zeta postala prvak mislim da ne bi došla u ovu situaciju. Klubovi su tu, ljudi koji vode klubove prolaze, po nekad mi je žao što treneri stradaju.

Urednik emisije Goran Radević se nadovezao na Pekovićevu konstataciju: Malo je tu i do Zete, da su se bolje organizovali, da su iskoristili privrednike iz Zete, a ne da cijelo vrijeme klub vodi jedan čovjek, kasnije neki drugo ljudi.

Peković je kazao da nijedan klub nije doživio ono što je Zeta bila ranijih godina.

Mi smo rekli da je Zeta kriva, ali da budemo iskreni. Nijedan klub nije doživio to što je Zeta bila ranijih godina. Ja sam volio kod Zete to što su znali da stanu iza mladih igrača i što kad su u Zetu mlađi igrači dobijali šansu nisu je dobijali na jednu ili pet utakmica nego na 20 utakmica. Tu su ponikli Vešović, Vujačić i još mnogi drugi igrači… Od svega toga je korist imao naš fudbal – zaključio je Peković.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here