Perez dogovorio nezapamćeno pojačanje u Madridu!

0

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, i dalje pokazuje svoju neospornu stručnost u fudbalskim pregovorima. Iako je Kilian Mbape odlučio ostati u PSŽ-u još jednu sezonu, Perez je smireno sproveo svoj plan za dovođenje ovog francuskog napadača u budućnosti.

Naime, mediji su otkrili da je Mbape postigao tajni dogovor s PSŽ-om. Iako neće produžiti svoj ugovor, dobio je dozvolu da besplatno napusti klub idućeg ljeta. Iako će se odreći impresivnog bonusa za lojalnost, koji iznosi nevjerovatnih 70 miliona eura, Mbape će ostvariti svoj san i potpisati za Real Madrid.

Perez je još jednom demonstrirao svoju mudrost i strpljenje, odbijajući aktivno sudjelovanje u pregovorima ovog ljeta kako bi dočekao pravu priliku. Umjesto da plati preko 150 miliona eura za transfer, Perez će Mbapea dovesti besplatno, iskoristivši njegovu slobodnu agenciju nakon sezone koja je tek započela.

Ovaj potez ne samo da će ojačati Real Madridovu napadačku liniju, već će i dalje potvrđivati Perezovu reputaciju kao majstora fudbalskih pregovora. S obzirom na sve, čini se da će sljedeće ljeto biti uzbudljivo vrijeme za navijače Reala dok budu svjedočili dolasku jednog od najtalentovanijih fudbalera svijeta u svoje redove.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here