Pešić već mašta o osmini finala Lige Evrope!

0

Najbolji fudbaler i strijelac jesenjeg dijela šampionata Srbije, napadač Crvene zvezde, Aleksandar Pešić, pričao je danas u intervjuu za ,,Blicsport” o okršaju sa CSKA i eventualnom plasmanu u osminu finala.

Iako je prethodnog ljeta stigao u klub da ,,uskače” umesto Ričmonda Boaćija, Aleksandar Pešić je uglavnom mečeve počinjao kao starter, što se isplatilo treneru Vladanu Milojeviću, jer je ovaj ,,rešetao” mreže u Super ligi Srbije.

Meč koji navijači ,,crveno-belih” sa nestrpljenjem čekaju u okviru šesnaestine finale Lige Evrope, protiv CSKA iz Moskve, ne uliva strah u golgetera Zvezde.

– Iskreno, važnije nam je prvenstvo od Evrope. Partizan se opasno primakao po broju titula (zvanično izjednačio, prim. aut) i valjalo bi malo odmaći. Pokušavamo da se opustimo i koncentrišemo isključivo na pripreme, ali nam CSKA ne izbija iz glave. Ruku na srce, kada sam preživio Kadiz i izbacio Iska, Moratu i Delofeua sa Evropskog prvenstva, zašto bih se plašio Rusa. Tada smo se skupili zbrda-zdola i napravili senzaciju usred Španije. To mi daje nadu da su iznenađenja uvijek moguća.

Pešić već mašta o rivalu u osmini finala.

– Volio bih Atalantu. Da im pokažem da nisu imali dovoljno razumijevanja za mene. Uprkos svemu, bilo je to sjajno iskustvo. Mnogo sam naučio od Gasperinija, koji i ove sezone demonstrira kakav je trener. Ništa mu ne zamjeram. Stigao sam povrijeđen i dok sam se oporavio, ekipa je ušla u pobednički ritam. Znate li da je Švajcarcu Frojleru žena iz Republike Srpske? Kada mi je rekla „dobar dan“, bio sam zbunjen, kaže Pešić za ,,Blicsport”

Aleksandar Pešić je u domaćem prvenstvu postigao 17 pogodaka i jedan u Ligi Evrope, protiv Krasnodara, koji je bio ključan za plasman Zvezde u grupnu fazu drugog po redu najelitnijeg takmičenja u Evropi.

sportskacentrala.com