Petković stiže u Barselonu?!

0

Nakon briljantnih predstava u dresu Dinama i hrvatske reprezentacije bilo je jasno da će za Bruna Petkovića biti zainteresovani najveći evropski klubovi.

Poznati katalonski dnevnik Sport objavio da je Petković i dalje na radaru jednog od najvećih fudbalskih klubova svijeta – Barselone!

Robusni napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković postao je jedan od najvećih kandidata da zamijeni Luisa Suareza na mjestu napadača Barselone“, otkrivaju Katalonci.

Petković bi tako trebao popuniti prazninu koja će nastati Suarezovim odlaskom, a navodno je hrvatskog napadača preporučio upravo njegov trener Nenad Bjelica koji je u novembru bio u Barseloni.

Bruno će napraviti brutalan transfer. Hrvatski fudbal napokon ima savršenog centralnog napadača“, tvrdio je Joško Jeličić još početkom septembra nakon pobjede Hrvatske u Slovačkoj (4:0).

Rođeni Metkovčanin ove sezone briljira u dresu Dinama pa je u 27 utakmica postigao devet golova i podijelio osam asistencija.

Ugovor s hrvatskim prvakom mu traje do ljeta 2024. godine i njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi osam miliona eura. Međutim, jasno je da će Dinamo tražiti više.