Petrovac vjeruje u opstanak

0

Fudbal će se u subotu vratiti na crnogorske terene, a Petrovac nastaviti borbu za opstanak bez baraža u Telekom 1. CFL.

“Nebo-plavi” su trenutno na osmom mjestu, prvi ispod crte, s tim što imaju isti broj bodova kao sedmoplasirani Titograd.

Upravo će “romantičari” biti naredni rival “nebo-plavih”. Duel pod Malim brdom, prvi nakon tromjesečne pauze, mogao bi da bude jedan od ključnih.

“Dolazi nam mlada ekipa Titograda, koja ima i nekoliko iskusnih pojedinaca. Biće teška utakmica jer ima veliki značaj i odrediće nam dalji tok prvenstva. Idemo na pobjedu, to je sigurno, i nadam se da ćemo brzo ući u mirnu luku i bazirati se na polufinale Kupa”, rekao je kapiten Miloš Kalezić.

Grupni treninzi sa kontaktom u Crnoj Gori su dozvoljeni od 15. maja. Da li je 15 dana ekipnog rada, uz prethodni individualni, dovoljno za povratak u takmičarsku formu?

“Imali smo solidno vremena za pripremu i moram reći da su svi bili odgovorni i došli poprilično spremni, što je stručnom štabu olakšalo posao. Brzo smo uhvatili jak ritam i sigurno da spremni dočekujemo nastavak prvenstva. Trebaće nam nekoliko utakmica da se još uigramo, ali i to će se brzo složiti”, uvjerava pouzdani vezista.

Konkurentnost i rezultati timova u ritmu od dva meča sedmično, atipičnom za naš fudbal, zavisiće u najvećoj mjeri i od ,,dužine“ klupe.

Miloš Kalezić vjeruje da “nebo-plavi” mogu da se izbore sa novonastalom situacijom.

“Stojimo sasvim dobro što se tiče širine igračkog kadra. Nedostaju nam dva igrača, Radunović iz Srbije i Savić iz Bosne i Hercegovine, značiće nam mnogo kad se priključe ekipi. Ipak, i sa kadrom koji je sada na raspolaganju ubijeđen sam da imamo kvalitet da ostvarimo cilj, a to je opstanak bez baraža i plasman u finale Kupa”, samouvjeren je jedan od ključnih igrača u timu Nenada Vukčevića.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here