Petrović: Nijesam imao hljeba da jedem, a nijesam htio namjestiti meč – prije bih se ubio

1

Nekada igrač Budućnosti, a danas trener Zrinjskog Željko Petrović u emisiji “Akcenti” govorio je o igračkim danima i o situacijama u kojima je bio, a ticale su se eventualnog namještanja mečeva.

On je kazao da nikada dok je bio u Budućnosti nije bio u situaciji da je iz kluba neko tražio od njega da namjesti meč ili učestvuje u nečemu takvom.

Ja za Mojaša tvrdim da je jedan od najpoštenijih ljudi u Crnoj Gori. Ne može niko reći da je 5 feninga ukrao, mi smo se krvili, on mi je bio trener. Nikad u životu dok sam bio u Budućnosti mi niko nije rekao da moramo nekoga pustiti. Prije bih se ubio nego namjestio meč. Bilo je 2-3 puta da su dolazili klubovi kod mene kući da puštim, davao sam golove, nijesam puštao, nijesam imao hljeba da jedem, ali to nijesam htio uraditi – rekao je Petrović.

1 Komentar

  1. željko petrović mi je uvijek bio drag igrač ,još iz vremena dok je igrao za dinamo zagreb,takođe mi je drag kao trener i cijenim njegovu karijeru i fudbalsku i trenersku-igrao je u zemlji i inostranstvu bio asistent svjetskim zvijezdama,takođe radio je samostalno i ja to poštujem.obradovao sam se osvajanju kupa sa zrinjskim iz mostara i to je sve super-međutim što ovo ja pišem,jednostavno mi se ne sviđa ova priča i mislim da je kontraproduktivna.ima mi neki kafanski žargon,djeluje populistički čak ću reći i primitivno-ne može se ovako izaći iz krize u kojoj se utopio crnogorski fudbal.te ovaj je najpošteniji te ja sam pošten te ja bih ovo te ja ne bih ono-pogledajte seriju a u italiji,koliko tu ima dogovorenih utakmica-pogledajte evro kupove u fazi kvalifikacija tokom ljeta.pola utakmica neregularno pred očima uefe-demonstracija klasična šovinizma,nacizma i drugih oblika huliganstva na tribinama u kojoj učestvuju navijači većine klubova sa transparentima i porukama od kojih se normalan svijet naježi i sve u uefinoj kući-nekoga kazne,nekoga ne,totalno različiti aršini-pa niko od željka nije tražio vjerovatno da namješta utakmice u zrinjskom ali sam ja još od četvrt finala kupa znao da će zrinjski da osvoji kup a borac titulu-bitno je bilo izbaciti i kazniti jedinog konkurenta a to je sarajevo pomoću sudije iz čitluka,pa onda pobjede borrca u mostaru a zrinjskog u banjaluci itd-ima nas koji pratimo profesionalno sve jer ne sisamo vesla kao većina i onda se prvo smijemo ovakvom populizmu i udaranju u prsa,ja pa ja.mogu da pišem do ujutru i da iznosim neoborive činjenice ali neću-utakmice se dogovaraju na višem nivou a ovi moraju da slušaju što su na terenu ili ih neće biti nigdje.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here