Pioniri: Disciplina, posvećenost, rad i vaspitanje

0

Pionirska selekcija Budućnosti – generacija dječaka rođenih 2007. godine – je prvi dio sezone završila na trećem mjestu u prvenstvu Udruženja klubova Centar, koje broji 13 klubova.

Pioniri Vladana Savića su na 11 utakmica osvojili 28 bodova (dva manje od drugoplasiranog Koma, četiri od lidera OFK Titograd), vezali su devet trijumfa zaredom, a jesen su završili sa utakmicom manje u odnosu na rivale.

Međutim, u tom uzrastu rezultat je najmanje bitan, poručuju iz kluba.

“Analizirajući prvi dio sezone, mogu da kažem da sam veoma zadovoljan napretku kod nekolicine dječaka, što je i poenta”, jasan je 42-godišnji trener, kome u radu pomažu pomoćnik Balša Bogićević i kondicioni trener Ivan Božović i trener golmana Saša Živaljević.

“Taj takmičarski dio nije bitan, ali mogu da budem zadovoljan. Nakon što smo loše startovali remijem i porazom u prva dva kola, na preostalim mečevima smo upisali devet pobjeda, što svakako govori o kvalitetu klinaca. Pri tome, imamo još jedan meč, koji je kod rezultata 2:0 u našu korist prekinut dvadesetak minuta prije kraja zbog lošeg vremena i koji će biti nastavljen. Generalno, sa tom utakmicom završavamo odmah iza lidera, a pored toga smo se plasirali među četiri najbolje ekipe u Kupu, tako da je iza nas dobra polusezona”.

Savić je kao igrač igrao u plavom klubu, a slavu je kao fudbaler stekao u mađarskom Kečkemetu gdje je lokalna legenda. I dobro zna šta predstavlja Budućnost za dječake od 14 godina…

“Možemo da pričamo o dobrim i lošim stvarima, ali ono što me posebno raduje i što me zadovoljava je činjenica da su djeca svjesna u kakvom su klubu i koliko je bitno da ostavljaju pozitivan utisak, shvataju način rada i koliko moraju da budu disciplinovani, vaspitani, redovni na trenizima i maksimalno posvećeni da bi napredovali u svakom segmentu”.

Plavi pioniri nakon 11 odigranih utakmica imaju gol razliku 75:5, postigli su još dva gola u nedovršenom meču sa Starim aerodromom, dok su do polufinala Kupa stigli trijumfima 2:0 nad Adrijom i službenom pobjedom od 3:0 nad Bratstvom, koje su u prvenstvu savladali sa čak 25:0.

“I ova generacija, kao i ostale u našoj školi, je efikasna i kvalitetna u odbrani, među najboljima je u oba segmenta u okviru svog takmičenja. S obzirom da smo tako efikasni, imamo i najboljeg strijelca u završenoj polusezoni”, govori Savić.

Omladinska škola našeg kluba insistira na posvećenosti, radu, vaspitanju, disciplini…

“Za nas trenere u mlađim selekcijama, najbitnije je zdravlje dječaka. Zato se i trudim zajedno sa kolegama Bogićevićem i Božovićem da ih prevashodno pravilno razvijemo kroz adekvatne vrste treninga, a uz to da ih tehnički obučimo i na taj način kompletiramo za neke veće ciljeve. Ti ciljevi ih čekaju u našim starijim generacijama, a nakog toga posebno moraju da budu spremni za prvi tim. Zato nam rezultat nije prioritet”.

Pioniri sigurno neće biti daleko od titule na proljeće jer će biti u vrhu, ali Savić se sa svojim stručnim štabom ne obazire na to, a rad sa klincima ga ispunjava…

“Najbolja stvar u svemu ovome je taj sam rad sa djecom. Nekada trener mora da se prilagodi njihovom uzrastu kako bi se ostvarila komunikacija, ali je sve to simpatično. Smatram da je, pored velike odgovornosti, lijepo raditi sa djecom”, jasan je Vladan Savić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here