Plavi bez četiri važna igrača pred današnji okršaj?

0

Budućnost je arhivirala remi sa Sutjeskom u derbiju (1:1) pod Goricom, “plavi“ su svjesni dobrih i loših stvari, a ubrzani ritam na početku proljeća već danas donosi okršaj sa Podgoricom.

“Plavi“ gostuju na DG areni u Lješkopolju, utakmica počinje u 16.00 časova, a direktan prenos je obezbijeđen na TV Arena sport i RTCG.

Neće biti lako, jer sigurno nijeda ekipa nije u top formi. Pripremne utakmice su pripremne utakmice, a kada počne prvenstvo dolazi do pritiska, svaka greška skupo košta i nema popravnog“, rekao je Mladen Milinković u najavi utakmice.

Zbog toga očekujem tešku utakmicu, ali isto tako očekujem da budemo bolji nego protiv Sutjeske. Analiziraću taj naš prvi meč proljeća, moram da kažem da smo u većem dijelu utakmice bili dobri, dok u posljednjih 25 minuta nismo igrali onako kako možemo i želimo, s tim što nam je tokom svih 90 minuta nedostajao mirniji završni pas da nam donese bolji rezultat“.

“Žuti“ su na otvaranju proljeća poraženi od Petrovca pod Malim brdom (2:1), a taj neuspjeh i protivnik u liku aktuelnog šampiona i apsolutnog lidera donosi – dodatni motiv.

Normalno je da protivnik gleda svoju stranu i da želi da izađe iz neke krize, s obzirom da su prošle godine imali uspješnu seriju rezultata i bili su hit prvenstva. Podgorica vjerovatno ima velike ambicije, ali imamo i mi svoje ciljeve i planove koji se ne mijenjaju iz meča u meč. Bodovna razlika je veća za bod, ne skrivamo da ćemo titulu pokušati što prije možemo matematički da riješimo kako bismo neke druge planove realizovali“.

“Plavi“ su na DG areni gostovali četiri puta (dvije pobjede, remi, poraz), nalaze se u seriji od 17 prvenstvenih utakmica bez poraza (15 pobjeda, dva remija), a čak 19 računajući Kup (17 pobjeda, dva remija), ali…

Vrlo dobro znamo da je nama Podgorica neugodan protivnik, pored Iskre najneugodniji. Porazili su nas u prvom dijelu, to je naš najubjedljiviji poraz od kada sam ja trener“, vraća Milinković film na 29. avgust 2020. kada su plavi posljednji put izgubili u domaćim okvirima (4:0).

Teško smo savladali Podgoricu i na našem stadionu. Najbitnije je da gledamo sebe i da pokušamo stvari da podignemo na veći nivo u odnosu na remi sa Sutjeskom. Nadam se da ćemo da ponovimo dobre stvari sa tog meča, čak i da ih poboljšamo“.

Milinković neće moći da računa na najjači sastav – Igor Ćuković odsustvuje zbog kartona, Vladan Adžić je i dalje povrijeđen, baš kao i Nemanja Sekulić, dok je Luka Mirković pod velikim znakom pitanja.

Imamo dosta sitnih problema pošto vjerovatno ni Luka Mirković neće igrati. Preventivno je napustio teren u duelu sa Sutjeskom, a to je možda i posljedica što smo prije tog meča trenirali na plastici, pa su neki igrači osjetljiviji na promjenu podloge. Istrčaće vjerovatno drugačija ekipa, ali vjerujem da svi naši igrači mogu da odigraju kvalitetno i da donesu tri boda“, poručio je 52-godišnji Lozničanin.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here