Plavi počeli pripreme za novu sezonu

0

Budućnost je počela sa pripremama za sezonu 2021/22 – trener Mladen Milinković je sa pojačanim stručnim štabom obavio prozivku na Starom aerodromu, a predsjednik Veselin Mijač je poželio plavim šampionima sve najbolje na početku rada.

Aktuleni šampion i osvajač Kupa Crne Gore je startovao bez A reprezentativaca Miloša DragojevićaMiloša Dragojevića i Igora Ivanovića, kao i mladih reprezentativaca Anta BabićaAndrije Ražnatovića i Lazara Mijovića, kao i U20 reprezentativca Petra Vukovića koji će se priključiti u nedjelju.

Budućnost će cijeli trenažni proces odraditi na Starom aerodromu, a igrači će narednih 14 dana biti u karantinu u hotelu Ramada.

Najbitnije je da su svi igrači dobrog zdravlja, da ih zaobiđu povrede i da se naviknu na veće obaveze u narednom prvenstvu, jer poslije ovako dobre sezone, sa mnogo rekorda, normalno je da očekivanja i apetiti rastu, a s tim je i odgovornost mnogo veća”, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Biće dosta poređenja u odnosu na ono što smo postigli, što donosi određeni teret. Naš zadatak je da rasteretimo igrače, da nemaju pritisak jer će to biti mnogo produktivnije. Nadam se da će igrači sve maksimalno ozbiljno shvatiti, kao što su i do sada, i da će spremni dočekati evropske izazove i naredno prvenstvo”.

Plavi tim je nekompletan počeo pripreme, a sedam reprezentativaca je dokaz da se na Starom aerodromu radi dobro.

Za nas je svaki poziv u “A” ili mladu selekciju Crne Gore veliko priznanje jer to je dokaz da selektori Radulović i Vukotić prate naš rad i naše igrače i da su zadovoljni onim što radimo. Nadam se da su ti igrači opravdali očekivanja i da ćemo i ubuduće imati reprezentativce, naročito mlade jer u sastavu imamo veliki broj mladih igrača, od kojih su neki kadeti, a većina omladinci. Moći će da se dokažu i zavrijede poziv selektora”.

“Plave” su u aktuelnom prelaznom roku napustili Nemanja JevrićMarko VučićVelizar Janketić i Dejan Zarubica, za sada je došao 19-godišnji Amir Muzurović iz OFK Titograd, a prethodnih dana su potpisivali profesionalni ugovori sa talentovanim klincima.

Dolaskom predsjednika Mijača politika kluba se dosta promijenila, prije svega što se tiče brige o mladim igračima. U svakom slučaju, akcenat je bio da se mladi igrači uvode u prvi tim, a od ove sezone da možda gro rostera budu mladi igrači i da Budućnost u dogledno vrijeme napravi dobru ekipu od svojih, domaćih igrača koji će moći da urade nešto više u Evropi”, rekao je Milinković.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here