Pobjeda Crne Gore!

0

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je zasluženu pobjedu u drugom prijateljskom meču sa Slovačkom – 1:0.

Ekipa Gorana Perišića odigrala je još jednu dobru utakmicu i večeras, za razliku od prvog duela (1:1), konkretizovala bolju igru od rivala. Osim gola, ,,sokolići” su imali još nekoliko odličnih šansi da ovaj trijumf bude i ubjedljiviji.

Iako u prilično izmijenjenom sastavu u odnosu na prvi meč, Crna Gora je od starta krenula ofanzivno i do vođstva došla praktično iz prve ozbiljne situacije. Poslije kornera u 11. minutu, Danilo Vukanić je odlično reagovao i glavom poslao loptu u mrežu Slovačke.

Minut kasnije Marko Perović je sjajno šutirao sa oko 25 metara iskosa, ali je bio zamalo neprecizan. Isti igrač je u 13. minutu bio u situaciji ,,jedan na jedan” sa golmanom, međutim, kasnio je sa šutom i golman gostiju Aleks Hudok je stigao da interveniše.

Dobra prilika za domaće viđena je i u 15. minutu, kada je Bojan Damjanović glavom šutirao preko gola. Slab udarac Tomislava Turovića sa ivice peterca spasio je Slovake od većeg zaostatka u 25. minutu.

Uz konstantnu incijativu, ,,sokolići” su kraja meča imali još dvije veoma dobre šanse. U 69. minutu Vasilije Adžić je šutirao pravo u golmana sa otprilike sedam metara iskosa, dok je u 79. Andrija Skrobanović oprobao šut sa petnaesteak metara, ali je lopta završila malo pored stative.

CRNA GORA – SLOVAČKA 1:0

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Nikola Cvijović (Crna Gora).

Strijelac
1:0 – Vukanić 11’

Žuti kartoni
Vukanić, Borovnica, Milović – Crna Gora

Crna Gora: Ognjen Milović, Tomislav Turović, Nemanja Radević, Miloš Vračar, Marko Perović (od 59. Andrija Skrobanović), Lazar Šekularac (od 75. Bodin Tomašević), Milan Ajduković (od 41. Vuk Popović), Bojan Damjanović (od 59. Danilo Pejović), Danilo Vukanić (od 59. Vasilije Adžić), Andrija Bulatović (od 52. Stefan Đukanović), Marko Šćepanović (od 41. Boško Borovnica).
Selektor: Goran Perišić.

Slovačka: Aleks Hudok, Marek Žačok, Marek Rehak, Samuel Dikoš (od 41. Samuel Hlepko), Aleks Dovičak (od 41. Pavol Kutka), Mario Henig (od 71. Samuel Šarudi), Samuel Noel Murar (od 77. Šimon Faško), Peter Majerčik, Daniel Lopušek, Matuš Hipš, Leopold Mizerak.
Selektor: Marek Bažik.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here