Počela Škola fudbala FSCG

0

Prvi treninzi u okviru projekta ,,Škola fudbala FSCG“ odrađeni su juče u dvorani i teretani hotelskog kompleksa ,,Voco“, umjesto na Trening kampu FSCG, gdje jak vjetar nije dozvoljavao normalan rad.

Nakon što su svi članovi stručnog štaba i igrači odradili obavezno testiranje na prisustvo virusa Covid-19, počela je ,,Škola fudbala FSCG“, koja će u ovom dijelu trajati do 25. januara.

Prvu grupu igrača čine fudbaleri koji su kandidati za kadetsku reprezentaciju, odnosno igrači rođeni 2006. godine i mlađi. Ova selekcija će krajem oktobra nastupati u Poljskoj, na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Ovo je jedna lijepa zamisao koja će, nadamo se, u nekom budućem vremenu rezultirati stvaranjem Akademije. Proces stvaranja Akademije je dug i komplikovan, a ,,Škola fudbala FSCG“ treba da bude uvod u tu priču. Igrači koji su tu imaće najbolje uslove za rad, travnate i vještačke terene, redovno će koristiti teretanu i bazen… Nadam se da će i oni dati sve od sebe, pa da kroz utakmice ove godine pokažu da su napredovali, što bi bio pravi temelj za buduću Akademiju, istakao je Goran Perišić, čiji stručni štab je napravio plan rada za grupu igrača koja je danas krenula sa treninzima.

Projekat ,,Škola fudbala FSCG“ ima za cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacija, ujedno predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore. Kroz ,,Školu fudbala FSCG“ sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here