Počinje sa radom ŠF Jedinstvo!

0

Škola fudbala za najmlađe, koju je poslije dužeg vremena pokrenuo fudbalski klub Jedinstvo, zvanično počinje sa radom, a nju će pohađati oko 60 dječaka iz Bijelog Polja, saopštio je trener Enes Kasumović.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Kasumović je kazao da je sve spremno za početak, a prvi trening održaće se sjutra ili preksjutra u balon sali SC „Betis“.

„Interesovanje je i veće od očekivanog, prijavilo se oko 60 djece, različitog uzrasta, oni će biti podijeljeni u grupe, a sa njima će raditi licencirani treneri, Milanko Drašković i Alen Poljak. Tu ću naravno biti i ja, kao koordinator mlađih kategorija, ali i kolege Željka Radanović i Cole Rakonjac, jer želimo da zajednički obezbijedimo djeci najbolje uslove za rad. Naravno, svi oni koji se do sada nijesu upisali, a to žele, mogu nam se naknadno pridružiti, jer su vrata naše škole fudbala otvorena za sve“, istakao je Kasumović.

Treninzi će se održavati tri puta nedjeljno, a kako je kazao terener Kasumović, radiće se po planu i programu Fudbalskog saveza Crne Gore.

„Zaista smo ozbiljno pristupili ovome, jer nam je cilj da radimo kvalitetno i posvećeno sa tom djecom, tako da će na svakom treningu biti bar po dva trenera, a ukoliko se broj polaznika bude povećavao, angažovaćemo još saradnika. Plan i program biće prilagođen uzrastu djece, a cilj nam je da ih kroz sport vaspitavamo, da ih učimo zdravim stilovima života i da im obezbijedimo pravilan psiho-fizički rast i razvoj“, kazao je koordinator mlađih kategorija Jedinstva.

Pokretanjem škole fudbala, prema riječima Kasumovića, Jedinstvo će konačno imati sve selekcije u klubu.

„Konačno su se stvorili uslovi za to i jako smo ponosni, jer od kluba sa dugom tradicijom, kao što je Jedinstvo, to se i očekuje. Dakle, sada imamo omladince, njih 25, koji se takmiče na republičkom nivou, kompletirali smo i ekipu kadeta, a imamo i pionire koji su juče počeli takmičenje u sjevernoj regiji, kao i najmlađu grupu od 60 dječaka. Samim tim smo korak bliže našem cilju, a to je masovnost sporta i promovisanje zdravih stilova života, jer su rezultati u drugom planu kada je riječ o mlađim kategorijama“, podvukao je on.

Očekuju, ipak, da će iz redova mlađih selekcija izaći oni najbolji, koji će dobiti šansu da igraju za seniorski tim.

„Potrebno je nekih sedam, osam godina da prođu sve kategorije i selekcije, ali ja vjerujem da će uz kvalitetan rad i posevećnost i ta djeca doći do željenog cilja, a to je mjesto u seniroskom timu. Mi smo i u prethodnom periodu imali dosta talentovane djece, što potvrđuje i podatak da smo u jednom trenutku imali i šest reprezentativaca, zato očekujemo i da iz ove škole izađu neki novi sjajni dječaci, koji će zavrijediti epitet najboljih“, naveo je Kasumović.

Kasumović je rekao i da Kancelarija za razvoj omladinskog fudbala, koja djeluje pri Fudbalskom savezu Crne Gore, prati rad FK Jedinstvo, a FSCG pruža i kontinuiranu podršku.

„Imamo punu podršku Fudbalskog saveza Crne Gore i za izgradnju pomoćnog terena, spremni su i da naprave fudbalski kamp i pokriju sve troškove, a na nama je samo da pronađemo lokaciju. Zato vjerujem da će se konačno riješiti i taj problem, kako bi zaista imali bolje uslove za rad“, zaključio je trener FK Jedinstvo, Enes Kasumović.

On je još jednom pozvao sve mališane iz Bijelog Polja da se pridruže njihovom timu i postanu članovi fudbalske škole Jedinstvo.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here