Pokrenuti disciplinski postupci protiv Budućnosti i Sutjeske

0

Fudbalski savez Crne Gore poduzeo je korake protiv FK „Budućnost“ i FK „Sutjeska Meridianbet“ zbog incidenata na utakmici 32. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, između ovih klubova. Disciplinska komisija FSCG pokrenula je postupke zasnovane na članu 134 Disciplinskog pravilnika.

Za FK „Budućnost“ pokrenut je postupak zbog nedostataka u organizaciji utakmice, uključujući i upotrebu pirotehničkih sredstava od strane njihove navijačke grupe „Varvari“. Ovo se smatra prekršajem prema članu 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG, koji se odnosi na obaveze klubova da osiguraju sigurnost i red tokom sportskih događaja.

Slično, protiv FK „Sutjeska Meridianbet“ pokrenut je disciplinski postupak zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane njihove navijačke grupe „Vojvode“. Ovo se tretira kao prekršaj prema članu 74 stav 3 u vezi sa stavom 1 istog pravilnika, kojim se reguliše upotreba pirotehničkih sredstava i ponašanje navijača na stadionima.

Ovi postupci odražavaju nastojanja Fudbalskog saveza da održi standarde sigurnosti i organizacije na najvišem nivou, u cilju zaštite integriteta crnogorskog fudbala i sigurnosti svih učesnika.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here