PONAVLJA SE SCENARIO IZ JUVENTUSA: Da li će Antonio Konte napustiti Inter u januaru?!

Antonio Konte i Đuzepe Marota. Čin drugi.

Sjećate se kako je nekadašnji trener „stare dame“ napustio klub iz Torina? Obećana su mu pojačanja, od toga nije bilo ništa i u smiraj prelaznog roka Konte je „digao sidro“ i otišao iz Juventusa. Bio je ljut na upravu kluba što mu nije dovela Iturbea i Kvadrada, koji je na kraju i zaigrao u crno-bijelom timu, ali pod palicom Masimilijana Alegrija. Iturbe je otišao u Romu, i tamo nije blistao, na sreću navijača „bjankonera“.

Đuzepe Marota i on su tada imali sukob. Konte nije htio da vodi ekipu sa nedovoljno pokrivenih igrača u rotaciji na svim pozicijama, pa je otišao.

Da li će se ista stvar desiti pet godina kasnije u Interu? Šanse postoje.

Naime, i sada je Konte nervozan, želi da pojača ekipu na pozicijama koje smatra da su nedovoljno popunjene. U pitanju je bar jedan vezni igrač i zamena za Lukakua u napadu- klasična devetka.

Međutim, sportski direktor „neroazura“ Đuzepe Marota i nije previše zagrijan za dodatne troškove u januarskom prelaznom roku, ali ostavlja prostora za manevar.

– Došli su brojni novi igrači, novi trener i znamo da to nije laka situacija, ali znamo da možemo da rastemo. Bili su nam potrebni nova kultura rada, osjećaj pripadnosti, hrabrost i požrtvovanje. To su sve vrijednosti koje nam je donio lider poput Kontea. On je čovjek koji voli svoj posao više od svih nas i koji nikad nije zadovoljan. U januaru ćemo pažljivo da pregledamo tržište sa velikim optimizmom. Spremni smo da iskoristimo prilike koje nam tržište ponudi. Fudbalska pijaca nije uvijek lijek za svaku boljku, ali je naša obaveza da joj u januaru pristupimo ozbiljno i da iskoristimo šanse ako nam se ukažu. Optimisti smo i što se tiče oporavaka nekih igrača i očekivanja koje imamo od njih. Naš omaldinski pogon je jedan od najboljih u Evropi i Espozitove igre to pokazuju. Pobjede su imperativ i obaveza, ali ne smijemo da stvaramo navijačima iluzije i spremamo opravdanja. Imamo snažnu vlasničku podršku i plan da opet pobjeđujemo. Moramo biti strpljivi i držati se plana, otkrio je Marota.

Da li je pominjanje fudbalske pijace „koja nije uvek lijek za svaku boljku“ i omladinskog pogona, gdje Konteu stavlja do znanja da je Espozito sasvim dovoljan kao zamjena za Lukakua- poruka između redova i skidanje sa pleća teret da se mora osvojiti Skudeto, vidjećemo za dva do tri mjeseca.

Kako sada stvari stoje čelnicima Intera su Rakitić i Vidal preskupi, pominje se Nemanja Matić kao moguća opcija na sredini terena, a da li će se transfer ostvariti zavisi isključivo od toga šta je smislio Đuzepe Marota.

Advertisements