Ponćiroli: Inter treba da proda Jovetića

0

Italijanski novinar i direktor časopisa Calcio 2000 Fabricio Ponćiroli vjeruje da Inter treba da napravi krupne zaokrete u transfer strategiji.

On smatra da je ispravno što će Roberto Manćini ostati na klupi crno-plavih, te da se pojedinim igračima treba zahvaliti na saradnji i osvježiti tim.

Prema njegovim riječima jedan od igrača koji može otići iz Intera je i Stevan Jovetić.

– Potpuno je ispravno to što će Manćini ostati na klupi Intera. Dobro je i to što je on svimigračima jasno stavio do znanja kakve su mu namjere. Treba da ostane još jednu sezonu u Interu i da pokaže da je pravi čovjek za taj klub. Interu nedostaju italijanski fudbaleri. Potrebno je dovesti igrače koji će unijeti živosti i kreativnosti igri, već imaju dovoljno “čvrstih” fudbalera. Po cijenu prodaje Handanovića doveo bih par kvalitetnih i oformljenih igrača. Takođe, ne bih previše razmišljao da sam u upravi Intera ako bih mogao prodati Jovetića, Murilja, Mela, Santona, Bijabijanja. Inter treba da izbjegne dovođenje Jaje Turea. Nakon Kupa Afrike on nije više isti igrač, a i u godinama je. Treba investirati u budućnost, ne u prošlost – kazao je Ponćiroli.