Ponovo će aktivirati FK Čelik?

0

U toku je predizborna kampanja u Nikšiću. Kandidat za odbornika Darko Đerić (URA) istakao je da će prvo što će ta koalicija uraditi nakon što poslije 14. marta bude participirala u lokalnoj vlasti, jeste nanovo aktiviranje gradskog FK Čelik

,,Nikšić je uvijek bio grad sporta i vrhunskih sportista koji su glas našega grada, ali i glas Crne Gore ponijeli svuda po svijetu. Nikšić se sportu nikada nije valjano odužio”, saopštio je Đerić.

Kako je kazao, prvo što će ta koalicija uraditi nakon što poslije 14. marta bude participirala u lokalnoj vlasti, jeste nanovo aktiviranje gradskog FK Čelik i investiranje preko 200 000 eura godišnje iz budžeta tom klubu. ,,Uz jaku Sutjesku – nanovo ćemo stvoriti jak Čelik, klubove po kojima će se Nikšić i Crna Gora valjano prepoznavati”, navodi Đerić.

Prema njegovim riječima, sa jednakom pažnjom posvetiće se i manje popularnim sportovima.

,,Obezbijedićemo pomoć u finansiranju nekomercijalnih sportskih disciplina kao što su džudo, rvanje, atletika, vaterpolo, boks, plivanje, šah i slično. Važan segment u našem program vezanom za sport predstavlja i popularizacija školskog sporta. U tom pogledu organizovaćemo školske lige u svim sportovima, a sve u cilju povećavanja svijesti djece o zdravim stilovima života”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here