PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Žoze Murinjo nakon svega nekoliko meseci napušta Romu?!

0

Novi arapski vlasnici Njukasl junajteda, koji su engleski klub kupili za 305 miliona funti, u potrazi su za novim trenerom.

Prema pisanju engleskih medija, velika želja superbogati bogatih Arapa, koji su teški više od 300 milijardi funti, je trener Rome Žoze Murinjo.

Portugalac je jedan od brojnih trenera koji se povezuje s klupom Njukasla u novoj eri kluba, a nedavno je i bivši engleski fudbaler Dani Mils izjavio kako bi upravo ovaj Portugalac trebao biti čovjek koji će voditi ‘Svrake’.

S tim u vezi mediji u Italiji su pitali Murinjo za komentar o tim spekulacijama, a on je u svom stilu odgovorio i ostavio prostor za eventualnu buduću suradnju. Kako? Kazao je da ima emotivnu vezu s Njukaslom, odnosno s tim gradom i navijačima.

Jedino što mogu reći je da sam mnogo, mnogo godina radio s jednom od najvažnijih ljudi u istoriji Njukasla – Ser Bobijem Robsonom. Zbog toga sam uvijek imao emotivnu vezu s tim gradom i njihovim navijačima. Ali, ništa više od toga…, poručio je Murinjo.

Portugalac je minulog ljeta potpisao trogodišnji ugovor s Romom, ali s obzirom na finansijsku moć arapskih investitora, ne treba nas iznenaditi ako Murinjo ubrzo u velikom trenerskom transferu preseli u Njukasl…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here