Poraz Crne Gore u Dablinu!

0

Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od Republike Irske rezultatom 3:1 u osmom kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pitanje pobjednika riješeno je krajem prvog i u prvoj polovini drugog poluvremena. Irci su znali da iskoriste greške ,,sokola“, pogotovo prilikom prekida.

Sa druge strane, osim pogotka Viktora Đukanovića u debitantskom nastupu za U-21 selekciju, Crna Gora je do gola mogla u 54. i 58. minutu, kada je čuvar mreže domaćih zaustavio dobre pokušaje Nikole Krstovića.

– Rezultat je previsok, s obzirom na igru koju smo prikazali. Primili smo golove nakon naših grešaka, a prva dva poslije prekida. Znali smo da su Irci najjači u tom segmentu, ali nijesmo imali adekvatna rješenja za te njihove napade. Ipak, igra u polju i u fazi napada izgledala je dobro, mislim da smo mogli postići još koji gol. Naravno, ne mogu biti zadovoljan porazom, ali su neki momci pokazali da imaju potencijal. Okrećemo se Luksemburgu, vidjećemo sa kojim igračima ćemo igrati, da vidimo kakvo će stanje biti sa povredama. Odigrali smo zahtjevnu utakmicu sa Irskom, sada treba da se osvježimo i spremimo za Luksemburg, gdje nam je cilj pobjeda, rekao je selektor Miodrag Vukotić.

Utakmica sa Luksemburgom igra se 10. juna, sa početkom u 20:15 časova na ,,DG areni” u Podgorici.

Republika Irska – Crna Gora 3:1

Stadion Talagt, Dablin.

Sudija: Jan Petrik (Češka)

Strijelci
1:0 – Smolboun 41′, 2:0 – Kerigen 57′, 3:0 – Rajt 67′, 3:1 – Đukanović 76′

Žuti kartoni
Smolboun – R. Irska
Đukanović, P. Vukčević, S. Krstović – Crna Gora

Republika Irska: Brajan Mejher, Li O’Konor, Ejran Kešin, Mark Mekginis, Omatajo Adaramola (od 84. Endrju Lajons), Konor Nob (od 64. Gevin Kilkeni), Konor Koventri, Tajrik Rajt, Vilijam Smolboun, Lajam Kerigen, Džošua Kajode (od 64. Ivan Ferguson).
Selektor: Džejms Kroford.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Danilo Pešukić, Ognjen Obradović, Anto Babić, Đorđe Šaletić, Miloš Brnović (od 60, Srđan Krstović), Nikola Janjić (od 69. Petar Vukčević), Zaim Divanović (od 86. Vuk Striković), Viktor Đukanović, Ivan Vukčević (od 60. Lazar Mijović), Nikola Krstović.
Selektor: Miodrag Vukotić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here